Κινητοποίηση της Δυτ. Αττικής για την Υγεία

p align=”right” style=”text-align: right; margin: 0cm 0cm 10pt”>5.3.2013

Κινητοποίηση της Δυτ. Αττικής για την Υγεία

 

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο «Παλατάκι» στο Χαϊδάρι συγκέντρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» καθώς και σωματείων εργαζομένων στην εκπαίδευση και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς από τη Δυτική Αττική. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου και συντονιστής της ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, καθώς και η Ιωάννα Γαϊτάνη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Μετά το πέρας της κινητοποίησης οι δυο βουλευτές έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολλαπλά επιβαρυμένη περιοχή τη Δυτ. Αττικής βιώνει στο έπακρο τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα των υπηρεσιών υγείας. Σε μια περιοχή όπου η φτώχεια και η ανεργία αυξάνωνται αλματωδώς, ο βασικός υγειονομικός πόρος της περιοχής, το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, απαξιώνεται διαρκώς. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι φορείς της Δυτ. Αττικής διεκδικούν τα αυτονόητα: Ενίσχυση του νοσοκομείου σε πόρους και προσωπικό, να σταματήσει η αθλιότητα των ράντζων, μέτρα για την κάλυψη των άνεργων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει τόσο κοινοβουλευτικά όσο και κινηματικά κάθε προσπάθεια υπεράσπισης του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

ΕΕΚΕ Υγείας