Κήρυξε τον πόλεμο

Με το χτεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός κήρυξε και επίσημα τον πόλεμο εναντίον των μισθωτών. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την κατάσταση που δημιούργησαν κυβερνήσεις, σε πολλές εκ των οποίων υπήρξε και ο ίδιος υπουργός. Χωρίς να δώσει εξήγηση για το ποιος ευθύνεται για τα ελλείμματα. Με την ίδια ευκολία που δήλωνε προεκλογικά ότι υπάρχουν τα λεφτά, τέσσερεις μήνες αργότερα έριξε απροκάλυπτα όλα τα βάρη στους μισθωτούς. Μάλιστα για να πετάξει στάχτη στα μάτια των πολιτών υποσχέθηκε και μέτρα για τις άφαντες off shore εταιρείες. Κουβέντα για το μεγάλο κεφάλαιο και δη το τραπεζικό που προκάλεσε την κρίση.

Δεν είναι τυχαίο ότι κ. Παπανδρέου εισέπραξε αμέσως μετά το διάγγελμα την αμέριστη στήριξη του Καρατζαφέρη και τη μουδιασμένη στήριξη της ΝΔ. Τουναντίον η Αριστερά και οι εργαζόμενοι απάντησαν κατηγορηματικά όχι στη συναίνεση που θέλει να αποσπάσει με το στανιό.

Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο περικόπτοντας άγρια τις αποδοχές των εργαζομένων. Δεν εξαίρεσε ούτε την υγεία και παιδεία, όπως έκανε προσχηματικά μέχρι προχτές. Θα απαντήσουμε με τους αγώνες μας.

Η απεργία της 10ης Φεβρουαρίου πρέπει να έχει τεράστια συμμετοχή και να είναι η αρχή των συντονισμένων κινητοποιήσεων.