ΚΚΕ και ακραίοι δεξιοί προπηλακίζουν χρήστες ναρκωτικών σε θεραπεία!

Βενιζέλος Β.

Μια ακραία εκδήλωση κοινωνικού ρατσισμού, μια πρωτόγονη εκδήλωση βίας κατά θεραπευομένων χρηστών ναρκωτικών και των θεραπευτών τους σχεδίασε, υποκίνησε και υλοποιεί το ΚΚΕ μαζί με ακραία στοιχεία της δεξιάς στη Νίκαια!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο σύλλογος των εργαζομένων στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), "οι σκηνές που εκτυλίσσονται από το πρωί του Σαββάτου στο Κρατικό της Νίκαιας (σ.σ.: έξω από τη μονάδα φαρμακευτικής υποστήριξης χρηστών ναρκωτικών του ΟΚΑΝΑ) είναι εφιάλτης για κάθε πολιτισμένη, ευνομούμενη κοινωνία. Πολίτες έχουν αποκλείσει την είσοδο του νοσοκομείου και απαγορεύουν στους συμπολίτες τους ασθενείς να πλησιάσουν τον χώρο και να πάρουν τη θεραπεία τους! Ο αποκλεισμός, δε, συνοδεύεται από χυδαίες ύβρεις, προπηλακισμούς, καταστροφές και φωτογράφηση (συνοδευόμενη από απειλητικά σχόλια) όσων τολμούν να πλησιάσουν στον χώρο"…

Ο Σύλλογος στρέφεται επίσης εναντίον του υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου, τον οποίο κατηγορεί ότι εξέθρεψε τα "ρατσιστικά αντανακλαστικά μερίδας πολιτών" με την απόφασή του να εγκαταστήσει μικρές θεραπευτικές μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, και καταλήγει: "Απαιτούμε από τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Νίκαιας, τους τοπικούς δημάρχους, τις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν άμεσα τα θλιβερά αυτά γεγονότα και έμπρακτα να σταθούν δίπλα μας υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων. Δεν πρέπει να πληρώσουν τα εξαρτημένα άτομα την προχειρότητα με την οποία στήνονται οι νέες δομές στα νοσοκομεία, με μειωμένο προσωπικό, σε ακατάλληλους χώρους. Αντί να προπηλακίζουν ασθενείς και εργαζόμενους, τους καλούμε να παλέψουν μαζί μας για δημόσια δωρεάν προγράμματα αντιμετώπισης της εξάρτησης, με ποιότητα υπηρεσιών και επαρκές προσωπικό, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ουσιαστική διάλυση του ΟΚΑΝΑ και των υπόλοιπων φορέων αντιμετώπισης της εξάρτησης".

 

Έκλεισε η μονάδα του Πειραιά

Εξάλλου, παρουσία του δημάρχου Πειραιά Βασ. Μιχαλολιάκου, ο Αν. Λοβέρδος έκλεισε χθες τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ η οποία λειτουργούσε στον οικιστικό ιστό του Πειραιά.

Ο υπουργός Υγείας προέβη στην εξής δήλωση: "Πριν από ένα χρόνο, από αυτή τη θέση, σε αυτό τον χώρο, με πρωτοβουλία τότε του Γιάννη Μίχα και των προέδρων του Εμπορικού και του Δικηγορικού Συλλόγου, σε αυτό το χώρο που μας φιλοξένησε, είχαμε πει ότι στοχεύουμε και θα επιδιώξουμε να κλείσουμε τον ΟΚΑΝΑ του Πειραιά, όχι πετάγοντας τους ασθενείς στον δρόμο, αλλά προσπαθώντας με έναν άλλο τρόπο, ανθρώπινο και σύμφωνο με τα δεδομένα της υγείας, να τους φροντίσουμε, να τους θεραπεύσουμε εκεί που πρέπει. Τότε ακουγόταν προεκλογικό, τότε ακουγόταν ρομαντικό, τότε ακουγόταν σαν μια πολιτική παρόλα σαν κι αυτές που λέγονται, αλλά δεν γίνονται. Γιατί δεν είχαμε ακόμη πείσει τον κόσμο, τους ανθρώπους, ότι υπάρχουν πολιτικοί που κάνουν πράξη τα όσα λένε. Οι χρήστες που μέχρι σήμερα απευθύνονταν στον ΟΚΑΝΑ Πειραιά θα μπορούν από σήμερα να πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας".