κλαδική συμφωνία μπορεί να αποτελέσει μόνον η Συλλογική Σύμβαση της 1ης Δεκεμβρίου 2008

p>ΑΠΟΦΑΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

της

Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας  

 

 

Σε συνεργασία και συνεννόηση με άλλες ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών που αντιτίθενται στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. της 23ης Φεβρουαρίου 2009 αποφασίζουμε σήμερα να συνυπογράψουμε την ακόλουθη κοινή δήλωση.

 

Για όλους εμάς, κλαδική συμφωνία μπορεί να αποτελέσει μόνον η Συλλογική Σύμβαση της 1ης Δεκεμβρίου 2008 και δεν αποδεχόμαστε ουδεμία αλλαγή στην υπογραφείσα αυτή σύμβαση.

 

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι κανένας νόμος δεν θα ισχύσει χωρίς την συναίνεσή μας –απλώς διότι στην δική μας περίπτωση δεν μπορεί να ισχύσει– και προειδοποιούμε την ηγεσία της Ομοσπονδίας μας ότι αν συνεχίσει να διαπραγματεύεται ή αν αποδεχθεί οποιαδήποτε τροποποίηση της υπογραφείσας συλλογικής σύμβασης, το μόνο που θα πετύχει θα είναι να συναντήσει την οργισμένη και αποφασιστική μας αντίδραση.

 

Σε τέτοια περίπτωση επιφυλασσόμαστε να υιοθετήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα κατά της συγκεκριμένης ηγεσίας την οποία και προειδοποιούμε ότι αγνοώντας την συνδικαλιστική βάση και συνεχίζοντας να ερωτοτροπεί με την πολιτική εξουσία θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ενότητα της Ομοσπονδίας.

 

                                              Πάτρα 26/2/2009

 

            Για την Ε.Ι.Ν.Α.

 

Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας

 

 

 

Τερζής Στάθης                Γιαννάκενας Κων/νος