Κλείνει το παιδοογκολογικό τμήμα του ΠΓΝ Πατρών

h5>Ερώτηση Ν.Τσούκαλη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς των 36 παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια μετά την απόφαση για το κλείσιμο του παιδοογκολογικού τμήματος του Π.Γ.Ν. Πατρών λόγω έλλειψης γιατρών.

Η μοναδική παιδοογκολόγος – αιματολόγος του νοσοκομείου έχει ζητήσει την μετακίνησή της σε άλλη υγειονομική μονάδα χωρίς να έχει βρεθεί αντικαταστάτης.΄Ετσι τα παιδιά με καρκίνο της ευρύτερης περιφέρειας δεν έχουν καμία δυνάτοτητα  θεραπείας και παρακολούθησης και πρέπει να αναζητήσουν νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» στις προσπάθειες των οποίων στηρίχτηκε η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος.

Παρά τις έγγραφες και προφορικές διαμαρτυρίες του συλλόγου το τμήμα δεν ενισχύθηκε  με ιατρικό προσωπικό, η λειτουργία στη στηρίχτηκε μόνο στη μία γιατρό, με αποτέλεσμα τώρα να κλείνει.

Επειδή το θέμα της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος αφορά μια πολύ ευαίσθητη ομάδα παιδιών  και η συνέχιση της λειτουργίας του έιναι απολύτως απαραίτητη

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεστε να κάνετε για την τάχιστη στελέχωση της μονάδας με ιατρικό προσωπικό και την άμεση λειτουργία της;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης