ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

h6>    Πραγματοποιήθηκε σήμερα, επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενου από την Μαρία Δαμανάκη, υπεύθυνη Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την Συλβάνα Ράπτη, συντονίστρια Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον Μανώλη Σκουλάκη, Γραμματέα του Τομέα Υγείας, τους βουλευτές – εισηγητές του Τομέα Υγείας, Έκτωρα Νασιώκα και Λεωνίδα Γρηγοράκο, καθώς και την συντονίστρια Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του Κινήματος, και βουλευτή της περιοχής Αττικής, Εύη Χριστοφιλοπούλου , στο Ασκληπιείο Βούλας.

    Το κλιμάκιο των βουλευτών είχε συναντήσεις με τη Διοίκηση (Διοικητή και Υποδιοικητή) του Νοσοκομείου, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Ασκληπιείο και τους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ, σχετικά με την επιδιωκόμενη συμφωνία για παραχώρηση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό χώρου του Ασκληπιείου στο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Θεραπευτικό Κέντρο Υγεία, με τη μέθοδο της αντιπαροχής. 

      Μετά το τέλος των συναντήσεων η επικεφαλής του κλιμακίου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

        Από τις συναντήσεις μας με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους στο Ασκληπιείο Βούλας, διαπιστώσαμε πως προωθείται εν κρυπτώ και χωρίς καμία επίσημη διασφάλιση, η παραχώρηση μεγάλου τμήματος του Ασκληπιείου σε ιδιωτικό θεραπευτικό κέντρο.

    Όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, ως αξιωματική αντιπολίτευση και η Βουλή, αλλά ούτε η Διοίκηση του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι δεν έχουν επίσημα ενημερωθεί για τις εξελίξεις που κυοφορούνται . Μαθαίνουν όσα τους αφορούν από τον Τύπο και εισπράττουν προφορικές και αόριστες διαβεβαιώσεις από διαμεσολαβητές.

    Θέλω να εκφράσω την μεγάλη ανησυχία μας για την τακτική και τη στάση του Υπουργείου Υγείας στην υπόθεση. Να υπογραμμίσω την σοβαρή αντίθεσή μας για την ηχηρή απουσία του από τις εξελίξεις.

    Το Ασκληπιείο Βούλας είναι Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο και ανήκει στο ΕΣΥ. Οφείλει να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του και μάλιστα αναβαθμισμένες , ως Δημόσιο Νοσοκομείο.

    Οι προσπάθειες της κυβέρνησης της Ν.Δ. να απαξιώσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να εκχωρήσει με διάφορους τρόπους το φιλέτο του Συστήματος σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα μας βρουν ριζικά αντίθετους σε όλα τα πεδία.