Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Nοσοκομείο Ρίου

 

Τον προβληματισμό τους για την εικόνα που αντίκρισαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο ΠΓΝΠ εξέφρασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης.

Ειδικότερα, οι δύο εκπρόσωποι του κόμματος στο Κοινοβούλιο θέλησαν να διαπιστώσουν επιτόπου την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΓΝΠ και συγκεκριμένα στον 5ο όροφο, όπου υποτίθεται ότι μεταστεγάστηκε η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας”. Στην περιγραφή του ο κ. Τσούκαλης εμφανίστηκε γλαφυρός και ιδιαίτερα αιχμηρός.

«Οι ασθενείς βρίσκονται στους διαδρόμους, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό περιφέρονται ασκόπως χωρίς να υπάρχει αντικείμενο εργασίας, τα επεισόδια αντιπαράθεσης μεταξύ εργαζομένων δυστυχώς είναι καθημερινά, ενώ διαπιστώσαμε με μεγάλη απογοήτευσή μας να ισχύει το ιδιότυπο λόμπι των πανεπιστημιακών, οι οποίοι με δυσκολία συνεργάζονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος και, κυρίως, ότι ειλημμένες αποφάσεις υπουργείων και άλλων αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων δύσκολα υλοποιούνται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκαλης.

Οι δύο βουλευτές γνωστοποίησαν πως είχαν επαφή τόσο με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Γιώργο Βλαχάκη, όσο και με τον πρόεδρο της ΕΙΝΑ, Στάθη Τερζή, οι οποίοι τους ανέλυσαν λεπτομερέστερα τα προβλήματα που έχουν προκληθεί μετά την εκκένωση του “¶γιος Ανδρέας”.

«Είναι μια κρίση η οποία ήρθε να συσσωρευτεί στα ήδη προϋπάρχοντα προβλήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, η οποία κρίση πλήττει βάναυσα την αξιοπρέπεια ιατρικού προσωπικού, νοσηλευτών και εργαζομένων στα νοσοκομεία και, κυρίως, του απλού πολίτη που προστρέχει στο Ίδρυμα αυτό.

Κυρίως όμως πλήττεται βάναυσα ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ», παρατήρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεσμεύτηκαν ότι θα αναδείξουν το υφιστάμενο πρόβλημα, τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Για το ίδιο θέμα, τόσο ο Νίκος Τσούκαλης όσο και ο Θανάσης Λεβέντης είχαν συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας”, Νίκο Κοτσώνη, τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων “Ιπποκράτης”, Κώστα Πετρόπουλο, αλλά και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Νικόπουλο.

ΧΡ.ΑΘ.