Κλήθηκε για εξηγήσεις η σύζυγος του υπουργού Εργασίας, Θοδώρα Βρούτση…

 

 

Επίσης η σύμβουλος του Στουρνάρα Μάρθα Καβαθά, και κόρη του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών,  Βαρβάρα Μέργου
Ανυπέρβλητο κώλυμα επικαλέστηκαν τόσο η δικηγόρος Θεοδώρα Βαγενά – Βρούτση, σύζυγος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, όσο και η δικηγόρος Βαρβάρα Μέργου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, που είχαν κληθεί για…
εξηγήσεις από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο.

Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος κάλεσε την κ. Βαγενά για εξηγήσεις καθώς συνάδελφοί της υποστηρίζουν ότι προσελήφθη στην ΕΕΤΑΑ, που έχει τον χαρακτήρα Νομικού Προσώπου, όταν ο σύζυγός της ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της επίμαχης εταιρείας.

Η κ. Βαγενά – Βρούτση κοινοποίησε στον Σύλλογο, με δικαστικό επιμελητή, ότι λόγω κωλύματος, το οποίο δεν μπορεί να υπερβεί, δεν ήταν δυνατόν να προσέλθει και παράλληλα κοινοποίησε τη σύμβαση έμμισθες εντολής που υπέγραψε το 2004 με την ΕΕΤΑΑ.

Ο κ. Αδαμόπουλος την κάλεσε να προσέλθει τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Η κ. Μέργου κλήθηκε για εξηγήσεις, καθώς, όπως αναφέρεται στην κλήτευση του προέδρου του ΔΣΑ, φέρεται να διορίζεται διαδοχικά σε δημόσιους οργανισμούς και στη συνέχεια τους εγκαταλείπει τον ένα μετά τον άλλο.

Πάντως προσήλθε και επί περίπου μία ώρα έδωσε εξηγήσεις στον ΔΣΑ, η δικηγόρος Μάρθα Καβαθά, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η κ. Καβαθά κλήθηκε σε εξηγήσεις, καθώς έχει ασυμβίβαστο με τη θέση συμβούλου υπουργού που κατέχει. Το ασυμβίβαστο ανάγεται στο ότι η δικηγόρος δεν μπορούσε να διοριστεί σύμβουλος υπουργού, καθώς είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτητη διοικητική Αρχή) και έχει κώλυμα να κατέχει και άλλη, δεύτερη, έμμισθη θέση.

Ο Σύλλογος αναμένει την κατάθεση υπομνήματος από την πλευρά της κ. Καβαθά, προκειμένου να λάβει σχετική απόφαση.
Πηγή: ΑΜΠΕ