Κοινό κάλεσμα Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης και Ενωσης Γιατρών Δυτ. Μακεδονίας για το Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας

ΚΑΛΕΣΜΑ

< 

   Ο Ιατρικός Σύλλογος Ν. Κοζάνης και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτ. Μακεδονίας ( ΕΙΝΔΥΜ)  καταγγέλλουν το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, σαν αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθούσε ο απερχόμενος Υπουργός Υγείας,  ο  ¨φεύγω με ψηλά το κεφάλι¨ κ. Λοβέρδος και υπάκουα έφεραν σε πέρας τα εκτελεστικά του όργανα.

 Ήταν ένα πρόβλημα γνωστό τουλάχιστον από 7μηνου που την σοβαρότητά του είχαν εντοπίσει και τονίσει  τόσο η ΕΙΝΔΥΜ όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος σε συναντήσεις φορέων και δεν έλαβε σοβαρά ποτέ η κεντρική Διοίκηση, αφού ακολουθούσε σαφή καταστροφική πολιτική για ¨ανοιχτά νοσοκομεία με κάθε κόστος¨.

   Επειδή θεωρούμε ότι το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αφού η λειτουργία της είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του Νοσοκομείου γενικότερα, απαιτούμε την στελέχωση της Παθολογικής κλινικής άμεσα, γιατί η αρρώστια δεν είναι υπηρεσιακή και χρησιμοποιούμε και εμείς τώρα τον όρο ¨εντέλλεσθαι¨ για όλους τους υπεύθυνους.

 

<Στα πλαίσια αυτά

< 

<ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ,  ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

< 

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/5/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00

 

Στο προαύλιο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου . Καλούμε επίσης όλους τους υπεύθυνους φορείς του Υπουργείου Υγείας ( Διοίκηση –ΥΠΕ) να προσέλθουν και να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα με άμεσο άνοιγμα της Παθολογικής Κλινικής, άλλως ας παραιτηθούν.

 

 

<Πτολεμαϊδα  20/5/2012

< 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου                Ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ