Κωλοτούμπα Πλεύρη: Αλλάζει η απόφαση για τις επισκέψεις στα οδοντιατρεία

Αλλαγές στην υπουργική απόφαση που αφορά στον τρόπο που θα προσέρχονται οι εμβολιασμένοι ασθενείς στα οδοντιατρεία προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, επισημαίνοντας ότι η Οδοντιατρική Ομοσπονδία θα καθορίσει σε ποιες ιατρικές πράξεις θα χρειάζονται rapid test.

Οι αλλαγές αποφασίστηκαν στο φόντο των αντιδράσεων, αφού το αρχικό κυβερνητικό σχέδιο αποδείχθηκε πρόχειρο και κοστοβόρο για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «το θέμα με τους οδοντιάτρους λύθηκε». «Αυτό που προέβλεπε αρχικά η υπουργική απόφαση ήταν και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test. Κάναμε μια συζήτηση με την Επιτροπή και είπαμε όσοι πηγαίνουν σε ιατρείο να μη χρειάζεται rapid test ούτε ο συνοδός ούτε και ο ασθενής, αλλά υπήρξε ένα κενό με τα αερολύματα. Προχθές, στη Επιτροπή, ζήτησα να είναι εκπρόσωπος των οδοντιάτρων και καταλήξαμε σε μια λύση που καλύπτει όλες τις πλευρές. Η ίδια η Ομοσπονδία των οδοντιάτρων θα καθορίσει σε ποιες ιατρικές πράξεις που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες θα χρειάζονται rapid test. Για όλες τις υπόλοιπες πράξεις ο εμβολιασμένος θα μπορεί να πηγαίνει στον οδοντίατρο χωρίς τεστ», δήλωσε χαρακτηριστικά.