Κωλυμβήθρα του Σιλωάμ

Η ηγεσία του ΠΙΣ προσπαθεί να αποσιωπήσει τις υπέρογκες αμοιβές που δίνει αφειδώς σε δημοσιογράφους, προκειμένου να παρέχουν  προβολή των έργων και των ημερών της.
Ο κ. Εξαδάκτυλος αρνείται πεισματικά να παρουσιάσει στους Ιατρικούς Συλλόγους, στους γιατρούς της χώρας, ακόμη και στα μέλη του ΔΣ, συμβάσεις που υπέγραψε ως πρόεδρος του ΠΙΣ με δημοσιογράφους. Όμως οι πληρωμές αυτές γίνονται από συνδρομές των γιατρών και επιβάλλεται να υπάρχει στοιχειώδης διαφάνεια και λογοδοσία.

Παρά τις προσπάθειες του κ. Εξαδάκτυλου οι δαπάνες δε μπορούν να κρυφτούν, αφού το προεδρείο του ΠΙΣ είναι υποχρεωμένο να φέρνει στο Διοικητικό Συμβούλιο την κατάσταση εξόδων, προκειμένου αυτές να νομιμοποιηθούν.
Έτσι, στην Κατάσταση Εξόδων Ιουλίου 2019, την οποία έφερε για επικύρωση μόλις στο πρόσφατο ΔΣ που έγινε στις 6 Νοεμβρίου, εμφανίζονται δύο καταγραφές με ένδειξη «ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ»:
Η πρώτη καταγραφή αφορά σε αμοιβή δημοσιογράφου, η οποία λαμβάνει μηνιαίως 1840,5 € καθαρά.
Η δεύτερη καταγραφή αφορά σε αμοιβή δημοσιογραφικής εταιρείας που ανήκει σε άλλη δημοσιογράφο και η οποία λαμβάνει μηνιαίως 2000 € καθαρά.
Σύνολο 3840,5 € καθαρά μηνιαίως για αμοιβή δημοσιογράφων από τον ΠΙΣ! Εάν προστεθεί και ο ΦΠΑ η δαπάνη εκτοξεύεται στις 5.000 €.

Εάν λάβουμε υπόψη πως οι καθαρές αποδοχές Διευθυντή ΕΣΥ με 35 χρόνια προϋπηρεσίας είναι 1928,5 € και πολλοί νέοι γιατροί στον ιδιωτικό τομέα τα φέρνουν δύσκολα πέρα, κάνοντας αιματηρές οικονομίες, αντιλαμβάνεται κανείς πως η ηγεσία του ΠΙΣ έχει κόψει κάθε επαφή με την πραγματικότητα που βιώνουν οι γιατροί και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η δική της προβολή στα ΜΜΕ. Ταυτόχρονα η ηγεσία του ΠΙΣ δείχνει μηδαμινό ενδιαφέρον να πιέσει για προσλήψεις και να διαπραγματευθεί με το υπουργείο Υγείας την κατάρτιση συλλογικής σύμβασης των ελεύθερων επαγγελματιών με τον ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιό είναι το έργο που δικαιολογεί μηνιαία αμοιβή των 5000 € σε δημοσιογράφους, λαμβάνοντας υπόψη πως από τότε που ο κ. Εξαδάκτυλος βρίσκεται στην προεδρία του ΠΙΣ εκδίδεται περίπου ένα Δελτίο Τύπου το μήνα.

Το νόστιμο είναι πως η ηγεσία του ΠΙΣ στη συνεδρίαση της 6/11 νομιμοποίησε αναδρομικά και αντίστοιχη αμοιβή ύψους άλλων 3840,5 € καθαρά που έγινε στους ίδιους δημοσιογράφους τον Απρίλιο 2019. Ήταν τότε που η ηγεσία Εξαδάκτυλου είχε καθαιρεθεί λόγω της εκλογικής νοθείας και μάλιστα είχε κριθεί από το ΣτΕ πως ορθά έγινε η καθαίρεσή της από τον υπουργό Υγείας.

Πιθανόν ο κ. Εξαδάκτυλος και οι συν αυτώ πιστεύουν πως το ΔΣ αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ..