Κοντοζαμάνης- ΠΙΣ

Τα Νοσοκομεία στενάζουν εφημεριακά και πολλοί γιατροί αναγκάζονται να πραγματοποιούν πρόσθετες εφημερίες, οι οποίες τις επόμενες εβδομάδες θα υπερβούν και την οροφή του 9%.

Το θέμα τέθηκε από την ΟΕΝΓΕ στον κ. Κοντοζαμάνη πριν ένα μήνα. Και ο κ. Κοντοζαμάνης, με τη σαφήνεια που τον διακρίνει, απάντησε «θα το δούμε».

Το ίδιο απάντησε και για τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών.

Και ακόμη «βλέπει» τις εφημερίες. Ακόμη «βλέπει» και τις προσλήψεις, που τις έστειλε στα Νοσοκομεία καβάλα στο καβούκι της χελώνας..

Σε τι αποσκοπεί άραγε ο υφυπουργός; Να πουν οι γιατροί πως δεν εφημερεύουν απλήρωτοι, ώστε να τους χαρακτηρίσει ανεύθυνους;

Δε θα του κάνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί τέτοια χάρη, διότι έχουν συναίσθηση της τρομερής ευθύνης που έχει πέσει στις πλάτες τους. Αν όμως αρχίσουν να κρεμούν πανό στις εισόδους των Νοσοκομείων και να εγκαλούν τόσο τον ίδιο, όσο και τους πολιτικούς του προϊσταμένους, μην παραπονεθεί πως τον αδικούν.

Αποκορύφωμα της απίστευτης “αποτελεσματικότητας” του κ. Κοντοζαμάνη είναι ο παρακάτω διάλογος, τον οποίο μεταφέρουμε όπως ακριβώς καταγράφτηκε στη χτεσινή ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών:  

ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Έχουμε και τη διαβεβαίωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ότι έχει δώσει σαφή οδηγία στους ιατρούς να κρατήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους στην περίοδο της κρίσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε τους ιδιώτες γιατρούς να κλείσουν τα ιατρεία τους εφόσον δεν έχουν προστατευτικά υλικά.

ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Θα ήθελα να πω ότι εφόσον τα ιδιωτικά ιατρεία δεν μπορούν να προμηθευτούν με επάρκεια μέσα ατομικής προστασίας, το Κράτος θα καλύψει την ανάγκη αυτή.  

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν σ΄ αυτόν τον απίθανο διάλογο;