Κοροναϊός: Ξανά πάνω από 1000 τα κρούσματα

 
Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη την επικράτεια, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει το απόγευμα του Σαββάτου 1001 νεα περιστατικά μόλυνσης.

Παράλληλα, 9 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες από τον φονικό ιό, ενώ στους 177 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Σε κάθε περίπτωση ο συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων έρχεται ως η κορύφωση μιας ανησυχητικής ανόδου που παρατηρήθηκε μέσα στην περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα την Τρίτη 29 Ιουνίου καταγράφηκαν 605 κρούσματα την Τετάρτη 30 Ιουνίου 633, την Πέμπτη 1 Ιουλίου 761, την Παρασκευή 2 Ιουλίου 771 για να φτάσουμε σήμερα σε τετράψηφιο αριθμό μετά από πολύ καιρό.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως βρισκόμαστε σε μια φάση αύξησης των κρουσμάτων και πως γύρω στα μέσα ή προς το τέλος του Ιουλίου, θα ξεκινήσει το 4ο κύμα της πανδημίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος προειδοποίησε  δεν υπάρχει σταθεροποίηση της πανδημίας.

«Οι πανδημικοί δείκτες έχουν υποτροπιάσει και πολύ φοβάμαι ότι μέσα στον Ιούλιο θα δούμε κρούσματα, τα οποία θα ξεπερνούν τα 1.000-1.600 και θα σταθεροποιηθούν στο επίπεδο που είναι τώρα η Πορτογαλία και ήμασταν εμείς στις αρχές Μαΐου (σ.σ περίπου 2.000 κρούσματα)», πρόσθεσε.