Κως / Πέθανε σε καρότσα αγροτικού κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο – Δεν υπήρχε ασθενοφόρο (upd)

 

Μια τραγωδία, για την οποία δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, σημειώθηκε στην Κω στην Κυριακή. Μια 63χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή πάνω στην καρότσα αγροτικού, που την μετέφερε στο νοσοκομείο, καθώς σε ολόκληρο αυτό το τουριστικό νησί υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έτυχε τότε να βρίσκεται σε άλλον ασθενή.

Το περιστατικό, που έχει προκαλέσει οργή και θλίψη στην τοπική κοινωνία, έφερε στο φως το τοπικό ενημερωτικό σάιτ kosnews24.gr, σημειώνοντας ότι η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Περιπολικό της αστυνομίας, προπορευόταν ανοίγοντας δρόμο για το νοσοκομείο, ενώ οδοντίατρος-ορθοδοντικός προσπάθησε να τις παράσχει τις πρώτες βοήθειες πάνω στην καρότσα του αγροτικού, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.

«Σε κανέναν δεν αξίζει να πεθαίνει σε μια καρότσα φορτηγού» έγραψε στον λογαριασμό του στα social media ο ορθοδοντικός Γιάννης Μαυρόστομος. «Ντρέπομαι που στην Κω του 2023 η ζωή κι ο θάνατος ειναι τόσο φτηνά, πιο φτηνά απ’ τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία…» τόνισε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τραγικό θάνατο γυναίκας σε καρότσα φορτηγού

Με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν στην Κω τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής, Ευάγγελος Αποστολάκης, Στέφανος Κασσελάκης και Αθηνά Λινού, μετά την απώλεια της ζωής μίας 63χρονης γυναίκας στην καρότσα ενός φορτηγού, κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο, ελλείψει ασθενοφόρου.

Τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο της Κω και συναντήθηκαν με τη διοίκηση και το προσωπικό, όπου και άκουσαν τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, ενώ υπάρχουν 4 ασθενοφόρα, δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν. Για τρεις οργανικές θέσεις καρδιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού υπάρχει μόνο ένας, ενώ για 4 θέσεις παθολόγου, δεν υπάρχει κανείς, με αποτέλεσμα η θέση αυτή να καλύπτεται περιστασιακά από γιατρούς που έρχονται από άλλα σημεία της Ελλάδας και οι οποίοι μένουν στο νησί για μικρό διάστημα. Παράλληλα, για 3 θέσεις παιδιάτρου, υπάρχει μόνο ένας.

Η κατάσταση αυτή, σε ένα νησί μάλιστα με σημαντικό μόνιμο πληθυσμό αλλά και μεγάλη τουριστική κίνηση, φέρει τη σφραγίδα της πολιτικής της ΝΔ και της τραγικής αδιαφορίας που επέδειξε και στη δημόσια υγεία.

Σχετική δήλωση της Αθηνάς Λινού

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκαν στην πρόταση του κόμματος για την ενίσχυση του ΕΣΥ, με επαρκή στελέχωση και κάλυψη των κενών, με την εφαρμογή του Υγειονομικού Ισοδυνάμου και τον περιορισμό των ανισοτήτων μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας, με αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας στο 7,5% του ΑΕΠ, με νέα δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού με ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.