Κώστας Λιβαδάς- Εμείς διασωληνώνουμε με ιατρικά κριτήρια, την ευθύνη για την επάρκεια των ΜΕΘ την έχει το κράτος

«Λέει ψέματα ο υπουργός ότι δεν υπάρχουν γιατροί. Από πέρυσι λένε ότι έχουμε πόλεμο, να μας δώσουν πολεμοφόδια και στρατιώτες»

«Είμαστε σε δεινή κατάσταση, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει για τη μη Covid νοσηρότητα, έχουμε αύξηση σε θανάτους που δεν σχετίζονται με Covid» είπε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο Κώστας Λιβαδάς, γιατρός στο Σισμανόγλειο και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΝΓΕ.

«Καταθέσαμε ως ΟΕΝΓΕ μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, για το θέμε των  διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ και για τους ασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν την κατάλληλη θεραπευτική υποστήριξη λόγω μη προετοιμασίας και στελέχωσης των δομών υγείας».
 
Ο κ Λιβαδάς τόνισε ότι «είναι διαφορετικό ένας διασωληνωμένος ασθενής να νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ και να επιβλέπουν την υγεία του δυο γιατροί και 3 νοσηλευτές κι είναι πολύ διαφορετικές οι συνθήκες όταν νοσηλεύεται ασθενής διασωληνωμένος απομονωμένος σε απλό θάλαμο».

«Οι γιατροί διασωληνώνουν με κριτήρια ιατρικά όποιον έχει ανάγκη, αλλά η ευθύνη για την προώθηση των ασθενών σε ΜΕΘ, είναι του κράτους, που έπρεπε να είχε προετοιμάσει τις δομές του εν όψει του δεύτερου και τρίτου κύματος. Είχαμε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για όλα τα μέτρα που όμως δεν ελήφθησαν. Τώρα βρισκόμαστε στο και πέντε»  εξήγησε.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια ότι δεν υπάρχουν γιατροί, ο κ Λιβαδάς είναι ξεκάθαρος. «Λέει ψέματα ο υπουργός. Οι οργανικές θέσεις στο ΕΣΥ είναι 6.000 και οι γιατροί θα καλύψουν κενές θέσεις για τη μετά Covid εποχή, προκειμένου το ΕΣΥ να λειτουργήσει χωρίς ελλείψεις. Από πέρυσι μας λένε ότι έχουμε πόλεμο, να μας δώσουν πολεμοφόδια και στρατιώτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.