Κώστας Μάρκου -Σία Αναγνωστοπούλου: αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΠΓΝΠ

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον  Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με Ανακοίνωση-Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΠΓΝΠ λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Στην εν λόγω ανακοίνωση επισημαίνεται το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης. Συγκεκριμένα λειτουργούν 5 κλινικές covid,  1 παιδιατρική και 1 για ύποπτα περιστατικά (έως ότου βγει το μοριακό test), εκ των οποίων οι 4 έχουν 50% λιγότερο νοσηλευτικό προσωπικό – χωρίς εμπειρία νοσηλείας διασωληνωμένου ασθενή- από την μία κλινική που είναι «επαρκώς» στελεχωμένη. Επίσης αναφέρουν ότι μετά το θόρυβο που προκλήθηκε για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ covid και καταγγελίες για ελλείψεις και προβλήματα παροχής οξυγόνου, δόθηκε η εντολή για τη δημιουργία ΜΕΘ σε πεντάκλινο θάλαμο κλινικής covid χωρίς όμως να υπάρχει η υποδομή (ειδικές εγκαταστάσεις, μηχανήματα κλπ) και το εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό να εργαστεί στους διασωληνωμένους.

Το σωματείο εργαζομένων του ΠΓΝΠ καταγγέλλει την ανάλγητη στάση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Υπουργείου για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με την τραγική έλλειψη προσωπικού.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να στηρίξει τα Νοσοκομεία της χώρας και να προσλάβει άμεσα το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Τουλάχιστον, επειδή μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί η πλήρης αδιαφορία των αρμοδίων για όλα τα παραπάνω, ας φροντίσουν για τα στοιχειώδη, όπως να μην υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα στην παροχή οξυγόνου στους νοσηλευόμενους.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο της αναφοράς και την καταγγελία του Σωματείου:

ΑΝΑΦΟΡΑ 10.12 ΠΓΝΠ