ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ: βαριές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας Κώστας Μάρκου στην ομιλία του κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη με αντικείμενο την κατάσταση στο σύστημα Υγείας και τις συνέπειες από την πανδημία επισήμανε τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης στο χειρισμό του προβλήματος.

Στο γεγονός ότι η Ελλάδα θρηνεί αναλογικά τους περισσότερους νεκρούς σε όλη την Ευρώπη συμβάλει σε σημαντικό βαθμό η επελθούσα υποστελέχωση του ΕΣΥ κατά την περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Το αποτέλεσμα είναι οι νοσηλείες και οι διακομιδές βαριά πασχόντων να γίνονται σε μεγάλο βαθμό από μη κατάλληλα εκπαιδευμένους γιατρούς.

Στη συνέχεια ο βουλευτής επισήμανε ότι η προαναγγελθείσα απόλυση των 3-5000 ανεμβολίαστων υγειονομικών εάν υλοποιηθεί, τη στιγμή που η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δηλώνει ότι σύντομα τα μέτρα θα αρθούν,  θα αποτελεί μόνο εκδικητική και τιμωρητική πολιτική.

Τελειώνοντας ο κ. Μάρκου κατέθεσε την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μονιμοποιηθούν όλοι οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου στο ΕΣΥ.

Το link της ομιλίας εδώ:

https://youtu.be/J2zQu9oaslU