ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ: Επαναφορά ιατρού ως Διευθυντή Πτέρυγας μεγάλου δημοσίου νοσοκομείου, παρά το ότι εκκρεμούν εις βάρος του καταγγελίες για ενδεχόμενο χρηματισμό του από ασθενείς

Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο άσκησης  Κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Αθανασίου Πλεύρη για την επαναφορά ιατρού στα καθήκοντά τουως διευθυντή Πτέρυγας μεγάλου δημοσίου νοσοκομείου της Αττικής, πριν την έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης για τον ενδεχόμενο χρηματισμό του από ασθενείς (αδικήματα δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος).

Η ερώτηση συνυπογράφεται από 14 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίοι επίσης ζήτησαν να κατατεθεί στο Σώμα και το πόρισμα  εσωτερικής έρευνας, στο οποίο βασίστηκε η απόφασή του Υπουργού για την επαναφορά του ιατρού.

Οι καταγγελίες των ασθενών είχαν ως περιεχόμενο τον εκβιασμό τους από το γιατρό να δώσουν «φακελάκι» προκειμένου να γίνει η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο και έτσι, ο Υπουργός ρωτήθηκε για τα κριτήρια με βάση τα οποία αποφάσισε την πρόωρη επιστροφή του εν λόγω ιατρού στα καθήκοντά του.  Τέλος, οι Βουλευτές ζήτησαν ενημέρωση για το εάν έχει υπάρξει κάποιος σχεδιασμός του Υπουργείου για την καταπολέμηση αντιστοίχων φαινομένων διαφθοράς ιατρών και ποια τα έως σήμερα αποτελέσματα αυτού, καθώς και εάν υπάρχει εκ μέρους του Υπουργού πολιτική βούληση για αύξηση των δαπανών για την υγεία, ως ένα επιπρόσθετο μέσο για την αντιμετώπιση του φαινομένου χρηματισμού των ιατρών.

Κατά τον κ. Μάρκου ο εκβιαστικός χρηματισμός από ιατρούς για τη διενέργεια των ιατρικών πράξεων σε ασθενείς, όταν αυτός συμβαίνει, διαρρηγνύει ανεπανόρθωτα τη σημαντική σχέση μεταξύ ασθενών και ιατρών και το κράτος οφείλει να παρεμβαίνει, με προληπτικές δράσεις και κατασταλτικά μέτρα, ώστε να αποκαθίσταται η σχετική εμπιστοσύνη

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΜΑΡΚΟΥ