Κώστας Μάρκου – Σία Αναγνωστοπούλου / Ιδιώτες και στο 409 πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών

Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων, με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου και θέμα την πρόθεση της κυβέρνησης να παραχωρήσει σε Ιδιώτες το 409 πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, κατέθεσαν 15 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Η ερώτηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της 4715/14.04.2022 προηγούμενης σχετικής ερώτησης των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της απάντησης που δόθηκε από το Υπουργείο Άμυνας.

Από την απάντηση λοιπόν του Υπουργείου Άμυνας προκύπτουν τα εξής ζητήματα και απορίες:

  1. Το Υπουργείο διατείνεται ότι στην υπόθεση παραχώρησης του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών εμπλέκονται κάποιοι «φορείς της κτηματομεσιτικής αγοράς», οι οποίοι μάλιστα έχουν παραιτηθεί από το δικαίωμα να λάβουν μεσιτική ή οποιαδήποτε άλλη αμοιβή.
  2. Το Υπουργείο παραλείπει να αναφέρει ότι έχει αναθέσει σε συγκεκριμένο γραφείο πολιτικών και αρχιτεκτόνων μηχανικών την σύνταξη σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επενδυτές.
  3. Το Υπουργείο παραβλέπει ότι το κτήριο που μέχρι το 2017 στέγαζε το 409 πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, αποτελεί κληροδότημα προς το Ελληνικό Δημόσιο με την υποχρέωση να χρησιμοποιείται με συγκεκριμένο ¨τρόπο¨, ήτοι ως υγειονομική μονάδα, η οποία θα εξυπηρετεί και τον στρατό.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητούν διευκρινήσεις και τα σχετικά έγγραφα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης: