Κόβονται σε δύο Ταμεία από σήμερα τα φάρμακα

Περιορίζει σε δύο τα ασφαλιστικά Ταμεία, για τα οποία αναστέλλει από σήμερα τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, από σήμερα θα καλούνται να πληρώνουν τοις μετρητοίς το σύνολο της αξίας των φαρμάκων που χρειάζονται οι ασφαλισμένοι του ΤΥΔΚΥ (Ταμείο Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων) και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς τα εν λόγω δύο Ταμεία οφείλουν επί πολλούς μήνες μεγάλα ποσά στους φαρμακοποιούς της πόλης.

Η αρχική απόφαση περιελάμβανε άλλα τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία (Δικηγόροι Επαρχιών, Υπάλληλοι Τραπεζών, Υπάλληλοι Λιμενικού Σώματος και ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ), τα οποία όμως έσπευσαν να εξοφλήσουν το σύνολο ή σημαντικό μέρος των οφειλών τους, οπότε και δεν θα υποστούν τις επιπτώσεις της διακοπής χορήγησης φαρμάκων.

* Σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με ΙΧ με υλικές ζημιές σημειώθηκε νωρίς χθες το μεσημέρι κοντά στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης. Η αμαξοστοιχία Intercity εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός του αυτοκινήτου παραβίασε τις προστατευτικές μπάρες.