Κούκου..

Και γλωσσοπλάστης ο Γκίκας Μαγιορκίνης!

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό επιδημιολόγο η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού δεν αποτελεί νέο κύμα πανδημίας, αλλά.. ταλάντωση!

Φαίνεται πως εν όψει εκλογών ο κ. Μαγιορκίνης δεν αρκείται πλέον να εκφωνεί τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου με το γνωστό μονότονο τρόπο, αλλά διεκδικεί και να τη διαμορφώνει. Κανείς ψηφοφόρος δεν ανησυχεί λοιπόν από μία «ταλάντωση». Τουναντίον του θυμίζει εκείνο το παλιό εκκρεμές με τον κούκο, που έβγαινε ανά ώρα από το κλουβί για να κάνει.. κούκου.

Το ευτράπελο είναι πως όταν το ρολόι χαλούσε έλεγαν πως «δεν κάνει κούκου», έκφραση που πέρασε ως υπονοούμενο και για άλλες καταστάσεις.

Ξεφύγαμε από το θέμα μας, που είναι η ταλάντωση του κ. Μαγιορκίνη. Όλοι οι επιδημιολόγοι βλέπουν πως η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων οδηγεί σε νέο κύμα πανδημίας, όμως η κυβέρνηση υποδύεται πως όλα βαίνουν καλώς προκειμένου να μη διαταράξει το κλίμα τουριστικής ευφορίας.

Ούτε καν επαναφορά της μάσκας σε όλους τους χώρους συζητά το υπουργείο Υγείας, μιας και η μάσκα από μέσο προστασίας έχει προσλάβει διαστάσεις ανάλογες της χειροπέδης.

Φυσικά Πλεύρης και Γκάγκα συντάσσονται με το κλίμα επανάπαυσης και όχι μόνο δε συζητούν για εκείνη την περίφημη προκήρυξη των 4000 υγειονομικών που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ του 2020 για να ενισχύσει τα Νοσοκομεία, αλλά δε φροντίζουν ούτε καν για την πληρωμή των εφημεριών, αναγκάζοντας γιατρούς και νοσηλευτές να κατέρχονται σε κινητοποιήσεις και να εξαγγέλλουν επίσχεση εργασίας, μορφή κινητοποίησης που είχε ξεχαστεί μετά το 2015.

Είναι βέβαιο πως αν δεν ληφθούν μέτρα και η ταλάντωση συνεχιστεί ανεξέλεγκτα, τον Σεπτέμβριο που θα στηθούν κάλπες, το εκκρεμές Μαγιορκίνη δε θα κάνει κούκου..