Κρεμαστινός σε Κίττα: Παραιτήσου μήπως ξυπνήσουν από τον ύπνο του δικαίου

p>Επιστολή προς τον Υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα απέστειλε σήμερα ο καθηγητής και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα Δημήτρης Κρεμαστινός, με την οποία τον καλεί να παραιτηθεί, με την ελπίδα ότι θα αφυπνιστούν τα πολιτικά κόμματα και να δώσουν λύση στο μείζον πρόβλημα τις προμήθειας των φαρμάκων.

Μάλιστα όπως αναφέρει στην επιστολή του, το Νοσοκομείο της Λέρου δεν μπορεί να προμηθευτεί ούτε τρόφιμα για τους ψυχιατρικά ασθενείς με αποτέλεσμα στις ελλείψεις σε φάρμακα των ασφαλισμένων, να προστίθενται τώρα και τα προβλήματα επισιτισμού των ασθενών.

Η επιστολή του Δημήτρη Κρεμαστινού έχει ως εξής:

Η κατάσταση στη χώρα είναι τραγική. Δυστυχώς στο παρατεταμένο προεκλογικό κλίμα, που συνεχίζεται εδώ και ένα χρόνο, έχει εμπλακεί και η υγεία. Στα δίκαια αιτήματα των φαρμακοποιών και των προμηθευτών των νοσοκομείων, προστίθεται και η πολιτική προεκλογική εκμετάλλευση.

Αυτό ως θέμα πολιτικό είναι κατανοητό. Ως θέμα όμως υγείας του κόσμου είναι τραγικό. Οι προμηθευτές γνωρίζουν ότι η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει ουσιαστική λύση αλλά πιέζουν, μη αναμένοντας ούτε τις 15 ημέρες που μας χωρίζουν από τις εκλογές. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Λέρου, μου γνώρισε ότι δεν μπορεί να προμηθευτεί το Νοσοκομείο ούτε τρόφιμα για τους ψυχιατρικά ασθενείς. Έτσι, στις ελλείψεις σε φάρμακα των ασφαλισμένων και στις ελλείψεις των νοσοκομείων, προστίθενται τώρα και τα προβλήματα επισιτισμού των ασθενών.

Είναι αναμφισβήτητο ότι μια παραίτηση του Υπηρεσιακού Υπουργού Υγείας, ο οποίος φυσικά δεν έχει καμία ευθύνη για ό,τι γίνεται, θα μπορούσε να αφυπνίσει τα πολιτικά κόμματα εκείνα που δεν έχουν συνειδητοποιήσει την τραγικότητα των στιγμών που ζει η χώρα και αφειδώς υπόσχονται τα πάντα. Δεν θέλω να θεωρήσεις κατ’ ουδένα τρόπο την επιστολή μου μομφή εναντίον σου ή εναντίον της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης. Όμως μια τέτοια αντίδραση δική σου θα μπορούσε να αφυπνίσει αυτούς που σήμερα απολαμβάνουν τον ύπνο του δικαίου.

 

Σχόλιο Ygeianet:

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί ο κ. Κρεμαστινός απευθύνει τέτοιες συστάσεις στον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, ενώ ο ίδιος δεν παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όταν έκλεινε το Νοσοκομείο Ρόδου.

Γιατί δεν απηύθυνε παρόμοια προτροπή και στον μέχρι προ τινος  εκλεκτό του κ. Λοβέρδο ο οποίος ασκούσε καθήκοντα «υπηρεσιακού» υπουργού Υγείας, διαλύοντας τα πάντα στον τομέα αρμοδιότητάς του και ρουσφετολογώντας ασύστολα;

Ίσως από σύμπνοια, διότι από κοινού φρόντισαν να εξοντώσουν τον τ. Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου και να τοποθετήσουν τον εκλεκτό του κ Κρεμαστινού.