Κρίση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Την πρόθεσή τους να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, εξέφρασαν με σημερινές δηλώσεις τους, επτά από τους οκτώ γιατρούς της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, αν επιστρέψει στη θέση του, ο πρώην διευθυντής, κ. Βασίλειος Κασελάς, ο οποίος απομακρύνθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Οι γιατροί κατήγγειλαν ως “απαράδεκτη” τη συμπεριφορά του πρώην διευθυντή, αναφέροντας ως αποκορύφωμα την εντολή του, «για λόγους αντεκδίκησης» να αναθέσει σε δύο Επιμελητές Β’ να χειρουργήσουν μόνοι τους, σοβαρά περιστατικά.

Η επαναφορά του κ. Κασελά, ζητείται με έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο επισημαίνεται, ότι πρέπει να παραμείνει στη θέση του «μέχρι την οριστική και κατ’ ουσία επανάκριση της υπόθεσης του, από το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών».

«Ο νόμος ορίζει, ότι πρέπει να επιστρέψει στην οργανική θέση, που κατείχε στη Λάρισα μέχρι να επανακριθεί η καταλληλότητά του», αντέτεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, κ. Στρατής Πλωμαρίτης, τονίζοντας ότι «αν η Παιδοχειρουργική Κλινική κλείσει, την ευθύνη δε θα φέρουν οι διαμαρτυρόμενοι γιατροί».

Οι γιατροί, που αντιτίθενται στην επιστροφή του διευθυντή, είναι οι αναπληρωτές διευθυντές κ. κ. Ιωάννης Ζιούτης, Σπυρίδων Γκαβόπουλος, Αρης Κλόκκαρης και Γιώργος Τσικόπουλος και οι επιμελητές Β’ Χρήστος Στεφανίδης, Μαρίνος Παπουτσάκης και Ελευθέριος Σμαρόπουλος.