Κρότου- λάμψης

Βουβαμάρα επικρατούσε μέχρι προχτές στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ, οι οποίες διεξάγονται την προσεχή Τρίτη 26 Φεβρουαρίου. Πλην του ΜΕΤΩΠΟΥ, που είχε δώσει προ δεκαπενθημέρου στη δημοσιότητα τη διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο (κλικ εδώ), οι υπόλοιπες παρατάξεις παρουσίαζαν εκκωφαντική αφωνία.
Εντέλει προχτές κυκλοφόρησαν στα Νοσοκομεία διακηρύξεις το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΑΡΣΙ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ), καθώς και η ΔΗΠΑΚ, προσκείμενη παράταξη του ΚΚΕ.
Πρόκειται για τις παρατάξεις που συνέπραξαν στην ΟΕΝΓΕ και κατάφεραν στα τέσσερα χρόνια θητείας τους να την οδηγήσουν στην πλήρη απαξίωση. Τώρα, ενόψει των εκλογών της ΕΙΝΑΠ, εμφανίζονται δημοσίως με διακηρύξεις τους και βγάζουν η μία τα μάτια της άλλης, προσδοκώντας να αποσπάσουν ψήφους και να οδηγήσουν στην απαξίωση ακόμη και την ΕΙΝΑΠ, ώστε να μη μείνει τίποτα όρθιο στο Νοσοκομειακό κίνημα.     
Η ΔΗΠΑΚ κραυγάζει:
«Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΛΑΕ)- Μνημείο “τρικυμίας” ήταν η στάση τους σε διάφορες κινητοποιήσεις».
Και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή ανταπαντά πως η ΔΗΠΑΚ «θεωρεί το κίνημα ιδιοκτησία της».

Δεν πρόκειται βεβαίως για πραγματικά πυρά. Πρόκειται για χειροβομβίδες κρότου-λάμψης με στόχο να δημιουργήσουν νεκρή ζώνη και να περιχαρακώσουν τους ψηφοφόρους τους.
Οι παρατάξεις που υπονόμευσαν συστηματικά κάθε διαπραγμάτευση για κλαδική συμφωνία και βελτίωση των μισθών, που αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στην αλλαγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας ειδικευομένων και ειδικευμένων, που δεν πέτυχαν το παραμικρό όφελος για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τώρα ντύνονται στολές παραλλαγής και υποδύονται τους μαχητές της συμφοράς για να εντυπωσιάσουν.
Είναι αργά! Τέτοια καμώματα αφήνουν παγερά αδιάφορους  τους νοσοκομειακούς γιατρούς.