Κρυφό πρόγραμμα ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο. Και μάλιστα ζητά επιμόνως από τ’  άλλα κόμματα να συμφωνήσουν και να στείλουν όλοι μαζί τα προγράμματά τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για κοστολόγηση, ώστε να μπορούν οι πολίτες να τα αντιπαραβάλλουν.

Αντιπαρερχόμαστε την απρέπεια του να αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπως και το λογιστικό γραφείο που συντάσσει τις φορολογικές του δηλώσεις.

Και αφήνοντας στην άκρη το ΓΛΚ, το οποίο άλλωστε δήλωσε αναρμοδιότητα στο αντικείμενο, μπήκαμε στο πρόγραμμα της ΝΔ. Πήγαμε στο κεφάλαιο που αφορά στην υγεία (κλικ εδώ), ώστε ν’  αναζητήσουμε κάποια, στοιχειώδη έστω, κοστολόγηση.

Αναφέρει το πρόγραμμα της ΝΔ:

«Αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για την υγεία».

Αύξηση δαπανών. Έτσι γενικώς. Και αορίστως!

Ως εκ τούτου το ερώτημα που ανακύπτει είναι τι θα κοστολογήσει το ΓΛΚ στο πρόγραμμα της ΝΔ ως «αύξηση», όταν  δεν αναφέρουν συγκεκριμένο στόχο για τη χρηματοδότηση υγείας, πχ να προσεγγίσει τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή το 7,5% του ΑΕΠ, όπως δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως οι άριστοι δεν έχουν στόχο; Ή μήπως έχουν στόχο, αλλά τον κρύβουν;

Ας πάμε παρακάτω στο πρόγραμμα υγείας της ΝΔ.

♦  Δεν αναφέρει λέξη για προσλήψεις γιατρών, αυξήσεις μισθών στο ΕΣΥ ή κίνητρα για άγονες και νησιωτικές περιοχές.
  Δεν αναφέρει τίποτα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, αναστροφή brain drain, έλλειψη αναισθησιολόγων, εργαστηριακών, κοκ.
♦  Δε λέει τίποτα και για τα ΝΠΙΔ, τις συγχωνεύσεις και μετασχηματισμούς νοσοκομειακών δομών το χάρτη υγείας, την απασχόληση ιδιωτών στο ΕΣΥ, την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, τα απογευματινά χειρουργεία με οικονομική συμμετοχή των ασθενών.

Τόσα ανομολόγητα στον τομέα της υγείας, τον οποίο μάλιστα ισχυρίζεται πως θα αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι απλή αστοχία.

Είναι κρυφό πρόγραμμα, που δεν ανακοινώνουν επίσημα για να μη φοβηθούν γιατροί, υγειονομικοί και πολίτες.

Αυτό είναι..


Λίγες ώρες μετά την παραπάνω ανάρτηση ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δέχεται να κοστολογηθούν τα προγράμματα από ανεξάρτητο φορέα και ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε πως τώρα η ΝΔ δεν δέχεται!