Κυνηγοί θηραμάτων και κυνηγοί αξιωμάτων..

Στα καφενεία που συχνάζουν κυνηγοί, παρεπιδημούν και κάποιοι άλλοι πελάτες. Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το κυνήγι, αλλά τους αρέσει ν΄ ακούν τις τερατώδεις υπερβολές των κυνηγών!

Εκτός από τους κυνηγούς θηραμάτων υπάρχουν βεβαίως και οι κυνηγοί αξιωμάτων. Αυτοί συχνάζουν στα συνέδρια της ΝΔ, προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν το ακροατήριο με παρόμοιες τερατώδεις υπερβολές.

Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο κ. Εξαδάκτυλος. Αφού έκανε κεραμιδαριό τον ΠΙΣ, βλέπει πλέον ως μόνη διέξοδο τη διεκδίκηση βουλευτικού αξιώματος, αξιοποιώντας τις εκατοντάδες εμφανίσεις που έκανε στα ΜΜΕ υποδυόμενος τον λοιμωξιολόγο.

Χτες ο κ. Εξαδάκτυλος εμφανίστηκε στο συνέδριο της ΝΔ και είπε τα εξής βαρυσήμαντα:

«Ευτυχώς η πανδημία δεν ήρθε νωρίτερα, αντιλαμβανόμαστε όλοι το γιατί. Περάσαμε 3 φάσεις. Την 1η καταπληκτικών αποτελεσμάτων, τη 2η του μέσου όρου και την 3η όπου οι επιδόσεις δεν ήταν αυτές που θέλαμε. Τι συνέβη; Μικρά λάθη, αλλά κυρίως μια άθλια αντιπολίτευση και μία έλλειψη ατομικής ευθύνης, εμπεδωμένη για πολιτικούς λόγους, χρόνια στην ελληνική κοινωνία.»

(Απολαύστε το σχετικό βίντεο κάνοντας κλικ εδώ. Προσέξτε πως όσα λέει προέρχονται από γραπτό κείμενο).

Όταν κανείς συμμετέχει επί δύο χρόνια ως μέλος στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό και το μόνο που κατάφερε ν’ αντιληφθεί για τους 29.392 θανάτους που πλήρωσε η χώρα είναι ότι ευθύνεται η «άθλια αντιπολίτευση», τότε προφανώς η θέση του δεν είναι στο βήμα ενός κοινοβουλευτικού κόμματος.

Η θέση του είναι στο Γράμμο, ως κεντρικός ομιλητής στις γιορτές που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα απολιθώματα του εμφυλίου.

Ως αναμενόμενο, μετά τη βαθυστόχαστη ομιλία Εξαδάκτυλου, πέρασε απαρατήρητη ο ομιλία της κ. Γκάγκα, στην οποία η Αναπληρώτρια Υπουργός ανέφερε: «Κάνουμε έργο στο ΕΣΥ που όμοιό του δεν έχει γίνει από τη δημιουργία του».

Μισές κουβέντες και ακατανόητη ταπεινοφροσύνη.

Το ορθό θα ήταν να πει η κ. Γκάγκα: «Κάνουμε έργο στο ΕΣΥ που όμοιό του δεν έχει γίνει από την 6η μέρα της δημιουργίας του Σύμπαντος. Πλησιάζει η 7η μέρα και κατά τας γραφάς έπρεπε να αναπαυθούμε. Εμείς όμως συνεχίζουμε ακάθεκτοι».