Κυριακάτικος Ριζοσπάστης

Όποιος διαβάσει την πρόσφατη απόφαση της ΟΕΝΓΕ ( κλικ εδώ) έχει έντονη την αίσθηση πως κρατά στα χέρια του τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη και αναπόφευκτα σκέφτεται πως η ηγεσία της Ομοσπονδίας μάλλον δίνει εξετάσεις στον Περισσό παρά ενδιαφέρεται να απευθυνθεί και να ενημερώσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς.  

Ακόμη και η στροφή που πραγματοποιεί η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ στο θέμα της κλαδικής συμφωνίας, φροντίζει να τη διατυπώσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να την αφυδατώσει. Εξάλλου η ΔΗΠΑΚ πάντοτε ήταν κατηγορηματικά αντίθετη με την κλαδική συμφωνία, προβάλλοντας επιχειρήματα που ανέσυρε από την θεωρία του ΚΚΕ για το αστικό πολιτικό σύστημα και τον καπιταλισμό.

Στην προκειμένη περίπτωση λέμε απερίφραστα πως η στροφή της ΔΗΠΑΚ στο θέμα της κλαδικής συμφωνίας είναι θετική και οι Ενώσεις πρέπει να θέσουν προς συζήτηση στις Γενικές τους Συνελεύσεις τί ακριβώς ζητάμε στη διαπραγμάτευση με το υπουργείο Υγείας και πώς το διεκδικούμε.

Αυτό πράξαμε όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μπορούμε να το πράξουμε ακόμα καλύτερα σήμερα, αρκεί να έχουμε σαφείς στόχους κι ένα κίνημα έτοιμο να στηρίξει τις διεκδικήσεις μας.

Έχουμε την ελπίδα πως όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΟΕΝΓΕ θα αντιληφθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και θα εγκαταλείψουν την πρακτική της πόλωσης, ώστε ν΄ ανοίξει ο δρόμος της διαπραγμάτευσης.