Κυριάκος Μητσοτάκης: είναι το ίδιο είτε κάποιος βρίσκεται σε ΜΕΘ είτε σε κοινό κρεβάτι πρόχειρα διασωληνωμένος!

Πρωτοφανής δήλωση ότι οι ασθενείς που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ δεν κινδυνεύουν περισσότερο από αυτούς που είναι νοσηλεύονται σε κρεβάτι ΜΕΘ.

Είτε κάποιος βρίσκεται σε ΜΕΘ είτε σε κρεβάτι πρόχειρα διασωληνωμένος είναι το ίδιο πράγμα, ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην τοποθέτηση του ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε στοιχεία τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τους αρμόδιους υπουργούς για τους σχεδόν 150 συμπολίτες μας που βρίσκονται πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Σχεδόν 150 ασθενείς είναι «πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ» και «δεν έχουμε εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σώσουν τη ζωή τους» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα».

«Έχουμε ενδείξεις ότι έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς αυτούς σε σχέση με εκείνους που είναι σε ΜΕΘ;  Δεν έχω τέτοια ένδειξη» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ελλείψει επιχειρημάτων και ακυρώνοντας τα στοιχεία του προεδρείου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), που χτες έκανε λόγο για έκρηξη της θνητότητας στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν λαμβάνουν την αρμόζουσα φροντίδα, ο πρωθυπουργός αποφάσισε για ακόμη μια φορά να προβεί σε αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις και να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την χωρίς στοιχεία.