Κυριάκος Μητσοτάκης / Ομολόγησε ότι οι 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ αφορούν μόνον αναπληρώσεις συνταξιοδοτούμενων

Στην παραδοχή ότι βασικές εξαγγελίες της Ν.Δ. βρίσκονται στον αέρα και δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη.

O πρόεδρος της ΝΔ, αναφορικά με το ΕΣΥ, ευθυγραμμίστηκε με τον κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση» ομολογώντας, στην ουσία, ότι το σχέδιο του αφορά 10.000 αντικαταστάσεις όσων συνταξιοδούνται.

Επεσήμανε δε ότι αυτές οι βαπτισμένες «προσλήψεις» δεν είναι μία πρόσθετη δαπάνη η οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο. Διότι συμπεριλαμβάνεται στη δαπάνη της μισθοδοσίας η οποία αναπροσαρμόζεται χρόνο με χρόνο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα ότι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται μία βασική υπόθεση: μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. Άρα, όσες συνταξιοδοτήσεις έχουμε άλλες τόσες νέες προσλήψεις έχουμε. Προφανώς αυτός είναι και ο κανόνας τον οποίον ακολουθούμε όλα τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν είναι μία πρόσθετη δαπάνη η οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο. Διότι συμπεριλαμβάνεται στη δαπάνη της μισθοδοσίας η οποία αναπροσαρμόζεται χρόνο με χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.