Κύριε ελέησον..

Όποιος περιηγηθεί στις πετσωμένες εφημερίδες θα διαπιστώσει πως αρκετές στα χτεσινά τους φύλλα ανακάλυψαν το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ!

Προσέξτε όμως. Ανακάλυψαν το σκάνδαλο της περιόδου 2007-2009 επί κυβέρνησης Καραμανλή. Το μεταγενέστερο πανηγύρι που συνέβη στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την περίοδο 2012-15 δεν το αντιλήφθηκαν ποτέ, αν και οι πρωτεργάτες δικάζονται για κακουργήματα.

Πηγή των σκανδάλων υπήρξε η πλήρης αυτονόμηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο δεν ελέγχονταν από κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό επειδή ήταν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Παρένθεση: Είναι αξιοπρόσεκτο πως σ΄ αυτή τη νομική μορφή θέλει να μετατρέψει τώρα ο Θάνος Πλεύρης και τα δημόσια Νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε το 2018 το ΚΕΕΛΠΝΟ σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και επέβαλε ελέγχους από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το ΣΕΥΥΠ. Επίσης το μετονόμασε σε ΕΟΔΥ, ώστε να πάψει να κουβαλά τη ρετσινιά της κόπρου του Αυγείου.

Μόλις έγινε κυβέρνηση η ΝΔ και πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης έκανε δύο πράγματα:

Μετέτρεψε εκ νέου τον ΕΟΔΥ σε ΝΠΙΔ και

Διέλυσε το ΣΕΥΥΠ, μεταφέροντας τις αρμοδιότητες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία βρίσκεται πλέον υπό τον ασφυκτικό έλεγχο Μητσοτάκη.

Τώρα λοιπόν τα πετσωμένα μέσα ενημέρωσης ανακάλυψαν το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ (ενώ ποτέ δεν ανακάλυψαν το σκάνδαλο ΝΟVARTIS) και μάλιστα μόνον το σκέλος του σκανδάλου που συνέβη επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ανακάλυψαν  την εμπλοκή και ενός Μητροπολίτη!

Κύριε ελέησον..