Κυριόπουλος

Κάθε φορά που συμβαίνει κυβερνητική αλλαγή εμφανίζεται ο προ αμνημονεύτων ετών απελθών κοσμήτορας της ΕΣΔΥ κ. Κυριόπουλος και δίνει συμβουλές στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η φρασεολογία του παραμένει πανομοιότυπη, όμως τροποποιεί τα σημεία αιχμής, προκειμένου να ταιριάζουν στις προσδοκίες και το πολιτικό πρόγραμμα του αποδέκτη των συμβουλών.
Διαπιστώνοντας λοιπόν ο κ. Κυριόπουλος πως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θέλγεται από νεοφιλελεύθερα μοντέλα διαχείρισης, συνεντευξιάζεται και κατασκευάζει το ανάλογο αφήγημα. Την προτρέπει (κλικ εδώ) να μετατρέψει τα Νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), ώστε να αποκτήσουν.. ευλυγισία!
Ευλύγιστο βεβαίως ήταν και το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις αλησμόνητες εκείνες εποχές που λειτουργούσε ως ΝΠΙΔ, χωρίς δημόσιο λογιστικό και κατέτρωγε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε «δράσεις και προγράμματα», αρκετά εκ των οποίων εκπονούσε από κοινού με πρόθυμους φορείς.
Ο κ. Κυριόπουλος εισηγείται επιπλέον «νοσοκομεία ανοικτά στους γιατρούς». Περίεργο. Μέχρι τώρα ξέραμε πως τα Νοσοκομεία πρέπει να είναι ανοικτά και προσβάσιμα στους ασθενείς. Τώρα πληροφορούμαστε από τον τέως κοσμήτορα πως πρέπει να είναι προσβάσιμα και στους γιατρούς.
Υποπτευόμαστε πως πίσω από το χρησμό κρύβεται η πλήρης πρόταση που έχει ως εξής:«τα δημόσια Νοσοκομεία πρέπει να είναι ανοικτά στους ιδιώτες γιατρούς».
Λογικά το επόμενο βήμα είναι ιδιωτικά ιατρεία για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Και όποιος αντέξει στο ρινγκ θα εισπράξει χειροκρότημα..