Κύρτσος ο εξωμότης..

Ήθελαν να κλείσουν όπως-όπως την υπόθεση Novartis, στέλνοντας στα δικαστήρια λίγους γιατρούς κι έναν πρώην υπουργό Υγείας, τον Ανδρέα Λοβέρδο. Αθώωσαν τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους κι έκαναν το πρωτοφανές. Κατηγόρησαν για διαφθορά την ίδια την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που διερευνούσε το σκάνδαλο, το οποίο πλέον αποκαλείται αυστηρά ως «σκευωρία».

Ως αναμενόμενο δεν έχουν απαιτήσει από τη Novartis ούτε σεντς αποζημίωσης, ενώ εκείνη έχει δώσει για το σκάνδαλο που έστησε στην Ελλάδα 350 εκατ. δολάρια αποζημίωση στις ΗΠΑ. Ο λόγος προφανής: μη τυχόν ανοίξει το στόμα της η Novartis, ποιος θα τους ξεπλένει;

Δεν έμειναν εκεί. Έστειλαν ως κατηγορούμενους για κακούργημα και δύο δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο, προκειμένου να περάσουν το μήνυμα στους υπόλοιπους μη διανοηθούν και εκστομίσουν τη λέξη «σκάνδαλο».

Όντως είχε σημάνει σιωπητήριο σε όλα τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και αίφνης προέκυψε ένας δικός τους ευρωβουλευτής, ο Γιώργος Κύρτσος, που τον έκανε ο διάβολος καβάλα κι άρχισε να φωνάζει πέρα-δώθε πως με τα καμώματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα έχουμε την τύχη του Όρμπαν. Κραυγάζει πως θα μας καταδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα μας περικόψει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ενισχύσεις, επειδή παραβιάζουμε κατάφωρα το κράτος δικαίου και φιμώνουμε τους δημοσιογράφους που δε γλύφουν την κυβέρνηση.

Και διέγραψαν τον Κύρτσο από τη ΝΔ!

Είναι δε τέτοιο το μένος τους εναντίον του εξωμότη, ώστε αν είχαν τη δυνατότητα θα τον ανασκολόπιζαν προς παραδειγματισμό των ραγιάδων που εξεγείρονται εναντίον της Υψηλής Πύλης.

Όμως όποια αγριότητα κι αν διαπράξουν η φθορά τους είναι ραγδαία και το τέλος τους προδιαγεγραμμένο..