ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΜΗΜΑ ΙΝΟΚΥΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΙΔΩΝ»- Ακύρωση της συγχώνευσης ανακοίνωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ

div class=”ltitle” align=”center”>

 

To θέμα της κατάργησης του μοναδικού τμήματος Ινοκυστικής που υπάρχει στη χώρα μας στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης και απέσπασε τη δέσμευση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου ότι δε θα προχωρήσει η κατάργησή του.

 

Οπως είπε ο Γ. Πρωτούλης, στην Ελλάδα εκτιμάται ότι οι φορείς της κυστικής ίνωσης είναι περίπου 550.000 οι οποίοι έχουν την πιθανότητα εφόσον παντρευτούν έναν άλλο φορέα να αποκτήσουν παιδί με κυστική ίνωση. Είναι μια ασθένεια ιδιαίτερα απειλητική για τη ζωή, ανίατη, κληρονομική και υπολογίζεται ότι γεννιούνται με αυτή τη νόσο 50 παιδιά κάθε χρόνο. Οι ασθενείς πρόσθεσε είναι 800 σε όλη την Ελλάδα και οι 400 εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία», κάτι που δημιουργεί την ανάγκη να φτιαχτούν αντίστοιχα κέντρα στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

Ο Α. Λοβέρδος στην απάντησή του είπε ότι ακύρωσε τη συγχώνευση του συγκεκριμένου τμήματος το οποίο δε θα καταργηθεί, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στις συγχωνεύσεις των κλινικών των νοσοκομείων είπε ότι επειδή η διαδικασία των συγχωνεύσεων «γέννησε έναν παροξυσμό πελατειακής λογικής, την σταμάτησα από πάνω μέχρι κάτω και θα αναλάβω προσωπικά το θέμα των συγχωνεύσεων».