Κυβέρνηση Μητσοτάκη- Με πραξικοπηματική κίνηση ετοιμάζουν γενίκευση των υποχρεωτικών εμβολιασμών

 
Με «νομοτεχνική βελτίωση» δίνεται η δυνατότητα επέκτασης της υποχρέωσης εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους εργαζομένων

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει παράθυρο για γενικευμένους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ενάντια στον κορωνοϊό.

Τηρώντας πλήρως τη γραμμή της τιμωρητικής λογικής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ότι με νομοτεχνική βελτίωση ο υπουργός Υγείας εξουσιοδοτείται όχι μόνο για την εξειδίκευση μέτρων αλλά και για την επέκταση των κατηγοριών στις οποίες μπορεί να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολισμός.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον Ανδρέα Ξανθό και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να καταδικάζουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Όπως σημειώνουν, «η κυβέρνηση της ΝΔ επιβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή με τον χειρότερο τρόπο τις έντονες αντιρρήσεις μας σχετικά με την τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και απέδειξε άλλη μία φορά παντελή έλλειψη σεβασμού στο Κοινοβούλιο. Χωρίς προηγούμενο διάλογο, εντελώς αιφνιδιαστικά και πραξικοπηματικά με “νομοτεχνική βελτίωση” προέβλεψε με κοινή υπουργική απόφαση τη δυνατότητα της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, πέραν των υγειονομικών και των εργαζομένων σε προνοιακές δομές».

Οι τομεάρχες Υγείας και Εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι «αποκαλύπτεται, όπως έχουμε εξαρχής επισημάνει, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, σε αντίθεση με την εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής και χωρίς την εμπλοκή του Κοινοβουλίου, χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες και εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τον εμβολιασμό εντείνοντας την επιστημονική ενημέρωση, αντιμετωπίζοντας τους φόβους των πολιτών που διστάζουν, και ενισχύοντας την κοινωνική εμπιστοσύνη που έχει πληγεί από τα λάθη και τις παλινωδίες της, πυροδοτεί την ανασφάλεια και τον διχασμό της κοινωνίας στερώντας τον μισθό στους εργαζομένους στο δημόσιο και οδηγώντας σε γενικευμένες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και το κράτος δικαίου!».

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά με την κυβερνητική τροπολογία, που ψηφίστηκε σήμερα από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων σε δομές υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων, καθώς και για την υποχρεωτική επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ανακοίνωσε ότι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομιών συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό του ΕΚΑΒ.