ΛΑΚΩΝΙΑ- Γιατροί καταγγέλλουν υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λακωνίας και το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Σπάρτης με αφορμή τις τελευταίες αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της χώρας από το υπουργείο Υγείας

εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλουν υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νομό, «διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και το ξεπούλημα των ιατρικών υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι «μέσω των νέων οργανισμών των νοσοκομείων επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου συρρίκνωση του δημόσιου τομέα υγείας», που «οδηγεί σε αναχρονιστικά για τα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα οργανογράμματα, ενώ δεν δίνεται η δυνατότητα εξελικτικής αναβάθμισης των νοσοκομείων».

Υπογραμμίζουν ότι στη Λακωνία υποβαθμίζονται τα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων, αφού «στο νομό καταργούνται συνολικά 50 κλίνες με ανάλογη μείωση προσωπικού. Ζητείται κατάργηση Μονάδας εμφραγμάτων και ΩΡΛ κλινικής στο Γ.Ν. Σπάρτης. Ζητείται κατάργηση 4 τμημάτων στο Ν.-Κ.Υ. Μολάων, Ορθοπαιδικής, Γυναικολογικής – Μαιευτικής, Παιδιατρικής και ΩΡΛ κλινικής. Μέσω μιας ακατανόητης και επικίνδυνης εισήγησης για αναδιάρθρωση εργαστηρίων δημιουργούνται ερωτηματικά για τη συνέχιση λειτουργίας της Αιμοδοσίας, του Κυτταρολογικού Εργαστηρίου και του Αξονικού Τομογράφου στο Γ.Ν. Σπάρτης εφόσον οι συνολικές κλίνες είναι κάτω από 300. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης νέων ιατρικών τμημάτων και συνεπώς αναβάθμισης υπηρεσιών και ζητείται κατάργηση θέσεων και πέραν των αναλογούντων στο Π.Δ. 87/86».