Λαλαούνης

Λίγες ώρες μετά την εκλογή του, το προεδρείο μειοψηφίας του ΠΙΣ έδωσε συνέντευξη τύπου για να γνωστοποιήσει τις απόψεις του.
Θεμιτό και σωστό.
Όμως ο κ. Εξαδάκτυλος και οι συν αυτώ γνωρίζουν πως οι απόψεις τους είναι μειοψηφικές στο ΔΣ. Για να αποφύγουν λοιπόν την παρουσία και την παράθεση απόψεων και των υπολοίπων μελών του ΔΣ έστησαν τη συνέντευξη μυστικά ώστε να αποκλείσουν όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, έχοντας και τη συνδρομή συγκεκριμένων δημοσιογράφων που προσδοκούν να ενταχθούν στο payroll του ΠΙΣ έναντι αδράς αμοιβής.
Πρόκειται για γεγονός επιλήψιμο και άκρως αντιδημοκρατικό.

Τα (νεοφιλελεύθερα) μαργαριτάρια που ακούστηκαν στη συνέντευξη ήταν πολλά. Τα περισσότερα απαλείφθηκαν από το Δελτίο Τύπου που συνέταξαν οι πρόθυμοι δημοσιογράφοι. Πόσα όμως ν΄ απαλείψουν κι αυτοί..
Παραθέτουμε δύο που παρεισέφρησαν στο Δελτίο Τύπου:
Εξαδάκτυλος: «Πιστεύουμε σε ένα νέο ξεκίνημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα»
Ως γνωστόν η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ξεπερνά το 80%.  Τι σημαίνει άραγε αυτό το μαργαριτάρι Εξαδάκτυλου; Μήπως επιθυμεί να εκχωρηθεί στους ιδιώτες το 100% της ΠΦΥ;
Καψαμπέλης: «Οι ανάγκες των Νοσοκομείων της περιφέρειας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες  θα μπορούσαν να καλυφθούν από ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς με συμβάσεις έργου».
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και σήμερα, ενώ οι Ενώσεις Γιατρών το στηλιτεύουν και ζητούν προσλήψεις και κάλυψη των κενών με γιατρούς ΕΣΥ. Τι σημαίνει λοιπόν το δεύτερο μαργαριτάρι; Μήπως επιθυμούν την κάλυψη των Νοσοκομείων από ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς και τις υπόλοιπες τρείς εποχές του χρόνου;
 
Υποπτευόμαστε πως σύντομα θα διατίθενται στα κοσμηματοπωλεία μαργαριταρένια κολιέ με την υπογραφή του ΠΙΣ.
Προκαλώντας βεβαίως τη μήνι Λαλαούνη..