ΛΕΥΚΑΔΑ: Τι νευρολόγος, τι νεφρολόγος (κατά το τι Λωζάνη, τι Κοζάνη)

p>

Δυσλεξία ή επικίνδυνη συμπεριφορά «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»;

Στη πολύπαθη Λευκάδα συνεχίζουν να συμβαίνουν κωμικοτραγικά πράγματα.

Σύμφωνα με «Απόφαση Διοικητή» (Αρ.Πρωτ: 39, 11/5/2010) … «αποφασίζει την εσωτερική μερική μετακίνηση για τέλεση εφημεριών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της ειδικευμένης ιατρού του Παθολογικού Τομέα κ……., Επιμελήτριας Β’ ειδικότητας Νευρολογίας, βάσει της αριθμ. Α2γ/288/19-2-1987 Υπουργικής Απόφασης Υπ.Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων…..».

Τι φ τι υ θα πεί κανείς. Τι Νεφρολόγος, τι Νευρολόγος. Τι Λωζάννη, τι Κοζάνη.

Αλλά και άγνοια νόμου; Όταν μάλιστα τον επικαλείσαι. Γιατί, όντως, η αριθμ. Α2γ/288/19-2-1987 Υπουργικής Απόφασης Υπ.Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει ότι «η ευθύνη της στελέχωσης των ΜΤΝ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανήκει στο ΔΣ του Νοσοκομείου», πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβαίνει διαφορετικά. Και πιο κάτω, « η ΜΤΝ Νοσοκομείου στο οποίο δεν υπηρετεί γιατρός νεφρολόγος λειτουργεί με υπεύθυνο γιατρό παθολόγο ή καρδιολόγο, στα πλαίσια του Παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου, ο οποίος έχει προηγούμενα υποστεί 3μηνη εκπαίδευση σε Νεφρολογικό τμήμα Νοσοκομείου.»

Κάθε άλλο σχόλιο τώρα, νομίζω, ότι χαλάει τη μαγεία των στιγμών. Δεκτές, όμως, οι παρατηρήσεις και τα ανέκδοτα που θα προκύψουν από την παραπάνω ή άλλες παρεμφερείς αποφάσεις Διοικητών και Διοικήσεων Νοσοκομείων στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Τάκης Νικολόπουλος