Λειτουργεί με λιγότερο από το μισό προσωπικό

Εκρηκτικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νοσηλευόμενοι και οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου νοσοκομείου, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Τα προβλήματα καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οπως επισημαίνει, το νοσοκομείο έχει 1.400 οργανικές θέσεις και είναι καλυμμένες οι 600. Την τελευταία τριετία δεν προσλήφθηκε κανείς, ενώ αποχώρησαν 50 εργαζόμενοι. Σε νοσηλευτικά τμήματα με διεγερτικούς ασθενείς κάνουν βάρδια δυο νοσηλεύτριες. Ενας ψυχίατρος είναι υπεύθυνος για τρία νοσηλευτικά τμήματα και μονάδες αποασυλοποίησης.

Οι υπηρεσίες στήριξης έχουν δέκα χρόνια να προσλάβουν προσωπικό και όσοι εργαζόμενοι έχουν απομείνει στενάζουν (τεχνική υπηρεσία, εστίαση, ιματισμός, επιστασία κλπ), ενώ οι υπηρεσίες αυτές ραγδαία ιδιωτικοποιούνται. Σε αυτές τις συνθήκες η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου ζήτησε προσωπικό του νοσοκομείου (γιατροί και ψυχολόγοι) να προσφέρει υπηρεσίες σε ιδιωτικό ξενώνα αποασυλοποίησης!

Ακόμα, στο νοσοκομείο που διαθέτει 150 κρεβάτια, εισάγονται 150 ασθενείς το μήνα εκ των οποίων οι 130 με εισαγγελική παραγγελία, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται σε ράντζα και χρόνια περιστατικά. Επίσης εισάγονται παθολογικά περιστατικά χωρίς να υπάρχει στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υπάρχει μόνον ένας τραυματιοφορέας. Τέλος, καθυστερεί η απομάκρυνση του αμίαντου που περιβάλλει όλο το κτίριο.