Λήμνος: Περίμενε 5 μέρες, δεν είχαν γιατρό να χειρουργήσει το παιδί του και πλήρωσε 5.000 ευρώ για αεροδιακομιδή

Νέο περιστατικό έρχεται να αναδείξει τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα στο ΕΣΥ. Αυτή τη φορά, στη Λήμνο, ένας 15χρονος έπειτα από τροχαίο ήταν στην αναμονή επί ημέρες για να χειρουργηθεί, αλλά δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο.

Τελικά, ο πατέρας του αναγκάστηκε να κάνει ιδιωτικά αεροδιακομιδή του παιδιού από τη Λήμνο, επειδή το παιδί παρουσίασε πνευμονική εμβολή και ο πατέρας του προκειμένου να το σώσει αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από δωρητή για να πληρώσει το ποσό των 5.000 ευρώ.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Παρασκευή (26/6) διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του 6χρονου τραυματισμένου παιδιού που έγινε «μπαλάκι» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν υπήρχε αξονικός τομογράφος!

ΣΥΡΙΖΑ: Δραματική κατάσταση στην οποία έχει φέρει το ΕΣΥ η ΝΔ

«Άλλο ένα περιστατικό, που αποκαλύφθηκε σήμερα, αναδεικνύει την δραματική κατάσταση στην οποία έχει φέρει το ΕΣΥ η ΝΔ, ειδικά στα νησιά της χώρας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πατέρας στη Λήμνο πλήρωσε 5.000 ευρώ για αεροδιακομιδή του παιδιού του στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, μετά από τροχαίο. Όχι μόνο το νησί δεν είχε αναισθησιολόγο, αλλά ούτε καν η αεροδιακομιδή δεν προσφέρθηκε δωρεάν.

Το περιστατικό αυτό έρχεται μετά τις τραγικές απώλειες συνανθρώπων μας στην Κω, τη Νέα Μάκρη και την Χαλκιδική, ακόμη και σε καρότσες αγροτικών, λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ», όπως αναφέρεται.

«Όλα αυτά, την ώρα που έχει αποκαλυφθεί από τον κ. Πνευματικό το κρυφό σχέδιο της ΝΔ στην Υγεία για περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις, ακόμη και διαλογή ασθενών με απάνθρωπες λογικές κόστους – οφέλους.

Ακόμη και τώρα, όμως, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την εξαπάτηση των πολιτών τάζοντας 10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία, ενώ στην πραγματικότητα δεν σκοπεύει να κάνει ούτε μία νέα πρόσληψη πέρα από αντικαταστάσεις συνταξιοδοτήσεων.

Το δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι ακόμη πιο καθαρό: Υγεία μόνο για πλούσιους ή αναβάθμιση του ΕΣΥ για όλους;».