Λήμνος

Η Λήμνος, όπως συμβαίνει σε πολλά νησιά του Αιγαίου, διαθέτει ένα μικρής δυναμικότητας Νοσοκομείο που χαρακτηρίζεται ως «Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας».


Αυτό που αγνοούσαμε είναι πως το Νοσοκομείο της Λήμνου είναι.. Πανεπιστημιακό, αφού διαθέτει γιατρό με τίτλο καθηγητή. Το μάθαμε διαβάζοντας ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο Τομεάρχες Υγείας της ΝΔ από κοινού με τον τοπικό βουλευτή.


Γράφουν λοιπόν στην ερώτηση: «Η Οφθαλμολογική, αν και διαθέτει έναν εξαίρετο χειρουργό καθηγητή, με μεγάλη εμπειρία και πλήθος δύσκολων και λεπτών επεμβάσεων, δεν έχει ούτε τον εξοπλισμό για μέτρηση οπτικών πεδίων. Και αυτός δυστυχώς αναγκάστηκε και ζήτησε μετάθεση και εγκαταλείπει το νησί και το νοσοκομείο».


Εξ όσων διερευνήσαμε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λήμνου δε διαθέτει άλλον καθηγητή. Συνεπώς, αν φύγει ο μοναδικός θα χαθεί ο τίτλος «Πανεπιστημιακό» και θα περιπέσει στην κατηγορία του απλού Νοσοκομείου-ΚΥ. Πρέπει λοιπόν να δοθεί επειγόντως στη Λήμνο ένα μηχάνημα οπτικών πεδίων, ειδεμή να πειστεί ο κ. καθηγητής ν΄ ακυρώσει τη μετάθεση του.


Η περίπτωση της Λήμνου ήταν ευκαιρία να προβούμε και σε μια ομολογία: δίδυμο Τομεαρχών ανάλογο των Οικονόμου-Φωτήλα δεν είχε ευτυχήσει ν΄ αποκτήσει ποτέ στο παρελθόν η ΝΔ. Καταρτισμένοι, σοβαροί, με περιεκτικό λόγο, δημιουργούν αμφότεροι τις καλύτερες των εντυπώσεων.


Αν καταφέρουν την επόμενη πενταετία να συγγράψουν και πρόγραμμα υγείας της ΝΔ ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του να μην αυτοσχεδιάζουν επί σκηνής, τότε  Οικονόμου και Φωτήλας θα μείνουν με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΝΔ.


Εκτός αν αποφασίσουν ν΄ αλλάξουν και πάλι κόμμα..