Λόγια για τη μελλοντική εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας…

Μόνο λόγια είχαν να προσφέρουν χθες οι υπουργοί Υγείας και Απασχόλησης σχετικά με την πρόοδο της κυβέρνησης στον σχεδιασμό της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Οι δύο υπουργοί συμμετείχαν χθες σε σύσκεψη για το θέμα υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ως ένα πολύ μεγάλο έργο που θα οδηγήσει στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής, τον εξορθολογισμό του συστήματος και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες χαρακτήρισε η Φ. Πάλλη – Πετραλιά την ηλεκτρονική κάρτα υγείας που προβλέπεται στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Δημ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι οι Έλληνες πολίτες θα συνοδεύονται από το ξεκίνημα της ζωής τους από μια ηλεκτρονική κάρτα η οποία θα τους καλύπτει για όλες τις απαραίτητες υγειονομικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες. Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι “χρειάζεται ακόμη δουλειά ώστε να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα” καθώς και ότι η ατομική ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα έχει θετικές επιπτώσεις στη γενικότερη λειτουργία του ασφαλιστικού και του υγειονομικού συστήματος, αφού, όπως υποστήριξε, θα τελειώσουν οι αλόγιστες συνταγογραφήσεις και οι άσκοπες ιατρικές πράξεις.
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε, τέλος, ότι μετά από δύο μήνες θα γίνουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τους χρόνους υλοποίησης του μέτρου.

ΛΕΖΑΝΤΑ
Ως ένα πολύ μεγάλο έργο που θα οδηγήσει στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες χαρακτήρισαν την ηλεκτρονική κάρτα υγείας οι υπουργοί Υγείας και Απασχόλησης που συμμετείχαν χθες σε σχετική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου