Λονδίνο: Μαζική πορεία για τις συμβάσεις των γιατρών

P class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Περίπου 20.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους του Λονδίνου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες αλλαγές των συνθηκών εργασίας τους, ανέφερε μια συνδικαλιστική οργάνωσή τους.

Η πορεία, η οποία ξεκίνησε από το Ουότερλου Πλέις, κατέληξε έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>
Σύμφωνα με τη Βρετανική Ιατρική Ένωση, οι τροποποιήσεις των συμβάσεων εργασίας, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του 2016, θα μειώσουν τους μισθούς και θα αυξήσουν τις ώρες εργασίας σε έως και 15, από έως και 12 σήμερα.

Οι αντίπαλοι των αλλαγών που προωθούνται καταγγέλλουν πως οι νέες συμβάσεις εργασίας ενδέχεται να συμπεριλάβουν μειώσεις μισθών έως και 30% για τους γιατρούς, κάτι που χαρακτηρίζουν απαράδεκτο.

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Μπέλφαστ και στο Νότιγχαμ νωρίτερα το Σάββατο, ενώ την Κυριακή προγραμματίζεται μια ακόμη στο Ντάντι, την τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Σκοτίας.

Σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις, ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ δήλωσε ότι η θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα έχει διαστρεβλωθεί. Κάλεσε το συνδικάτο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και σημείωσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>