Λουκέτο στα φαρμακεία Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή

Κλειστά θα είναι από την ερχόμενη Τετάρτη έως και την Παρασκεύη τα φαρμακεία όλης της χώρας. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε τη διεξαγωγή τριών διαδοχικών 24ωρων απεργιών, ως απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Τα φαρμακεία θα είναι κλειστά τις ίδιες ημέρες και την επόμενη εβδομάδα. Στα τέλη του Ιανουαρίου οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, χαρακτήρισε προσχηματικό το διάλογο με το υπουργείο Υγείας. Όπως είπε, οι φαρμακοποιοί ζητούν αλλαγές σε τέσσερα θέσεις της κυβέρνησης: Στο προτεινόμενο ωράριο, το οποίο αποκάλεσε εξουθενωτικό, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, που όπως είπε είναι το σοβαρότερο ζήτημα για τους ίδιους, στις εκπτώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που χαρακτήρισε υπερβολικές και στα πληθυσμιακά κριτήρια. Όπως ισχυρίστηκε, θα ανοίξουν χιλιάδες νέα φαρμακεία, "γεγονός που θα καταστρέψει όλο το φαρμακευτικό σύστημα".