«Λουκέτο» στην Καρδιολογική Κλινική εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς

 

Θα κλείσουμε και τα άλλα νοσοκομεία της Κρήτης, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι

«Κατέβασε ρολά» η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στην πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου. Οπως προειδοποιούν εκπρόσωποι των εργαζομένων, την ίδια τύχη θα έχουν τον άλλο μήνα και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης λόγω έλλειψης γιατρών και αδυναμίας κάλυψης των εφημεριών.

Προπομπός, τονίζεται, στο κλείσιμο των νοσοκομείων αποτελεί η Καρδιολογική Κλινική στον Αγιο Νικόλαο, που παρά την υπερπροσπάθεια των δύο γιατρών δεν κατάφερε να λειτουργήσει. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην υπόλοιπη Κρήτη, όπως αναφέρεται οι ελλείψεις σε προσωπικό δεν τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις των εφημεριών παρά μόνο μια εβδομάδα.

Στην κλειστή για νοσηλεία Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, οι δύο γιατροί καλύπτουν μόνο τα πρωινά τακτικά ιατρεία, ενώ δεν γίνεται καμία εφημερία και καμία εισαγωγή καρδιολογικού περιστατικού. Επίσης, όλα τα έκτακτα στέλνονται με το ΕΚΑΒ στα μεγάλα νοσοκομεία του Ηρακλείου, Πανεπιστημιακό και Βενιζέλειο.

Οπως έγινε γνωστό, οι δύο μόνιμοι γιατροί που εργάζονται στην κλινική ύστερα από εντολή που πήραν από τη διοίκηση, κάλυψαν όλο το πλαφόν των εφημεριών που τους αναλογούσε, δηλαδή 19 μέρες και αναγκάστηκαν να διακόψουν.

«Το ίδιο θα συμβεί σε όλα τα νοσοκομεία, γι αυτό θα πρέπει το υπουργείο πριν να είναι αργά για όλους να λάβει μέτρα διευθέτησης των εφημεριών και να καλύψει τα τρομερά κενά με μόνιμες θέσεις γιατρών», τονίζουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.

Οπως έγινε γνωστό, με την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι ειδικευμένοι γιατροί νόμιμα μπορούν να εργαστούν μόνο δύο εφημερίες από τις 19 που οι δύο γιατροί κάλυψαν.

Ωστόσο, η διοίκηση ζήτησε κάλυψη όλου του πλαφόν των δύο γιατρών, δηλαδή 12 για τον επιμελητή Β και 7 για τον διευθυντή. Οι δύο γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινηθούν νομικά εφόσον το νοσοκομείο δεν πληρώσει τις εφημερίες που με εντολή της ζήτησε η διοίκηση.

Μ. Κοκολάκης