Λουκέτο τελικά στην ψυχιατρική κλινική του “Θριασίου”

Με το κλείσιμο της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της Ελευσίνας “Θριάσιο” απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου στην εγκατάλειψη της κλινικής από το υπουργείο Υγείας και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής και Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση της προϊσταμένης της νοσηλευτικής υπηρεσίας, το Δ.Σ. του “Θριασίου” αποφάσισε τη μετακίνηση των εννέα νοσηλευτών της ψυχιατρικής κλινικής σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι στην πολύπαθη ψυχιατρική κλινική του “Θρασίου” έχουν απομείνει εδώ και μήνες μόνον ο  εκτελούντα χρέη διευθυντή και ένας επικουρικός ψυχίατρος, ενώ η κλινική νοσηλεύει σταθερά μόλις 4 – 5 ψυχικώς πάσχοντες! Έτσι, η κλινική (υπο)λειτουργεί εδώ και έξι μήνες με 14 – 15 κλίνες σταθερά κενές, τη στιγμή που η ψυχιατρική κλινική του Γενικού Κρατικού Αθήνας λειτουργεί πολύ συχνά ακόμη και με… 17 ράντζα! Είναι προφανές πλέον ότι έχουμε να κάνουμε με την πλήρη κατάρρευση του συστήματος της ψυχιατρικής εφημερίας του λεκανοπεδίου.

Εξαιτίας της δραματικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού, η ψυχιατρική κλινική του “Θριασίου” έχει βγει από τον περασμένο Αύγουστο από την ψυχιατρική εφημερία του λεκανοπεδίου, καθώς ετέθη σε καθεστώς προστασίας από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας. Τόσο το ίδιο το υπουργείο Υγείας όσο και η 2η ΥΠΕ Αττικής και Αιγαίου, όμως, δεν έχουν λάβει όλους αυτούς τους μήνες καμία ουσιαστική και τελεσφόρα πρωτοβουλία για την ενίσχυση της κλινικής σε ιατρικό προσωπικό…

Βασίλης ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ