Λοβέρδος: Φταίει ο δυϊσμός

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δίδεται προσωρινή «ανάσα» στο πρόβλημα της χρηματοδότησης των πανεπιστημιακών νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», θα λάβει η κυβέρνηση.

Αυτό προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Αν. Λοβέρδος εξέφρασε την άποψη ότι, όπως συμβαίνει με όλα τα δημόσια νοσοκομεία, πρέπει να ενταχθούν και αυτά υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το πρόβλημα έχει τις ρίζες του στη θεσμική και διοικητική ακαταστασία των δύο αυτών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων που ταυτοχρόνως είναι και κληροδοτήματα, ενώ ο δυϊσμός της εποπτείας από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας δημιουργεί περαιτέρω δυσχέρειες.

Σε ό,τι αφορά την άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των δύο νοσοκομείων, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι αύριο στις 8 το πρωί οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας θα συνεδριάσουν προκειμένου να βρουν λύση για το πώς θα καταβληθεί το ένα εκατομμύριο ευρώ που οφείλεται κυρίως στο «Αρεταίειο» από την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους απόρους και σε άλλα άτομα που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Ο Πανάρετος

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος, που παρίστατο στη συνεδρίαση, διαβεβαίωσε πως εντός της χθεσινής ημέρας θα είχε εκταμιευθεί το 1/4 του φετινού προϋπολογισμού των δύο νοσοκομείων παρά την απεργία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Α.Ν.Γ.