Λοβέρδος:”Εγώ τα ψωμιά μου τα έφαγα”-Ξαφνική επίσκεψη στον Αγ. Νικόλαο

div class=”description”>Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο. Όλοι, το πρωί, αναρωτιοντουσαν για ποιο λόγο βρίσκεται εδώ ο Υπουργός ενώ λίγο αργοτερα έδωσε το στίγμα αφού βρέθηκε στον Άγιο Νικόλαο.

Ο κ. Λοβέρδος στην έναρξη της συζήτησής του με τους  εργαζόμενους είπε με έμφαση ότι "αν δεν ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης, θα είχαν συρρικνωθεί τα νοσοκομεία του Λασιθίου" ενώ ακολούθως και απευθυνόμενους στους εργαζόμενους υποστήριξε ότι "εγώ είμαι…καμμένος, τα ψωμιά μου τα έφαγα, έρχονται εκλογές, δείτε τι θα κάνετε με τον επόμενο Υπουργό", για τον οποίο δεν απέκλεισε να είναι από το κόμμα της ΝΔ!

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων:

"Η επίσκεψη κρατήθηκε απόλυτα μυστική ενώ ο υπουργός κατευθήνθηκε στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείο Α. Μαυρικάκη χωρίς να αντιληφθεί κανείς την παρουσία του.

Παρόλαυτα, μόλις από τυχαίο γεγονός μαθεύτηκε η επίσκεψη του υπουργού στο Νοσοκομείο, έξω από το γραφείο του διοικητή συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι για να εκθέσουν στον υπουργό τις διαμαρτυρίες για την ακολουθούμενη πολιτική.

Τελικά, λίγο πριν την αναχώρηση του υπουργού έγινε συνάντηση με το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων, όπου εκτέθηκε εν συντομία η έντονη αγανάκτηση των εργαζόμενων για όσα γίνονται στο χώρο της υγείας και για την ακολουθούμενη μισθολογική πολιτική. 

Έγινε έντονη συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι αν δεν ήταν ο βουλευτής Καρχιμάκης θα είχε "θερίσει τα νοσοκομεία του νομού", ότι ο ίδιος είναι πλέον καμένος ως υπουργός και ότι έρχονται οι εκλογές, όπου μπορεί να κριθεί η ακολουθούμενη πολιτική. 

Το προεδρείο του συλλόγου του ανέφερε οτι οι εργαζόμενοι και τα Νοσοκομεία έχουν πλέον γονατίσει, και ότι το προσωπικό εργάζεται με μισθούς εξαθλίωσης, ενώ του ζητήθηκε να ρυθμιστεί το θέμα των αναδρομικών της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, κάτι που ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι ήδη έχει γίνει. 

Για το θέμα των προσλήψεων ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχαν γίνει 3.500 προσλήψεις (;) το 2010(!), ενώ οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί και δεν μπορούν να πάρουν ούτε τις κανονικές άδειες του προηγούμενου χρόνου!

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός υγείας απόχώρησε από την πίσω πόρτα της διοίκησης που οδηγεί κατευθείαν στο χώρο στάθμευσης για να μην έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους που περίμεναν στην κεντρική είσοδο της πτέρυγας διοίκησης και αποχώρησε προς τη Νέαπολη για να επισκεφθεί το εκεί Νοσοκομείο".

Ο υπουργός Υγείας στη συνέχεια αναχώρησε από τον Άγιο Νικόλαο για να επισκεφθεί το Νοσοκομείο Νεάπολης.