Μ. Σκουλάκης: «Ήλθε, είδε και απήλθε ο κ. Αβραμόπουλος»

/strong>

 

«Ήλθε, είδε και απήλθε ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος, δίχως να δώσει καμία συγκεκριμένη απάντηση και δίχως να δρομολογήσει καμία συγκεκριμένη λύση, για τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τις υπηρεσίες υγείας, ψυχικής υγείας και καταπολέμησης των ναρκωτικών στα Χανιά», τονίζει σε δήλωση του ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Χανίων, Μ. Σκουλάκης, σχολιάζοντας τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στα Χανιά.

 

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης κατηγόρησε τον Υπουργό Υγείας πως «αν και γνωρίζει πολύ καλά τη πολύ δύσκολη – έως οριακή – κατάσταση που επικρατεί – για τους ασθενείς, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους – στις υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας του νομού, εν τούτοις απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε συγκεκριμένη αναφορά σε κρίσιμα ζητήματα όπως οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε νοσοκομείο και ΕΚΑΒ, τα χρέη του ΓΝ Χανίων, οι οφειλές του ΟΚΑΝΑ στο Κέντρο Πρόληψης και η αξιοποίηση του πρώην ψυχιατρείου Χανίων.

 

«Και όχι μόνο αυτό, αλλά την ίδια ώρα που απέφευγε να δεσμευτεί για την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών προκειμένου να δρομολογηθούν έγκαιρα λύσεις για την βελτίωση της σημερινής κατάστασης, ο κ. Αβραμόπουλος επέλεγε το κουκούλωμα των μεγάλων προβλημάτων, αρκούμενος σε μια εκδήλωση των «καλών προθέσεων» και  της «ύπαρξης της αναγκαίας πολιτικής βούλησης από πλευράς Υπουργείου» για την επίλυση των προβλημάτων του χώρου της υγείας.

 

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης κάλεσε «όλους τους εργαζόμενους των υπηρεσιών υγείας του νομού, τους πολίτες αλλά και όλους τους θεσμικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς των Χανίων να κάνουν δική τους υπόθεση τα προβλήματα του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, του ΕΚΑΒ και των δομών κατά των ναρκωτικών και να συστρατευτούν στο κοινό αγώνα για την άμεση επίλυση τους».