Μ. ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Επίσχεση εργασίας ειδικευόμενων γιατρών Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

P>ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΘΕΜΑ: Επίσχεση εργασίας ειδικευόμενων γιατρών Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σε επίσχεση εργασίας αναγκάζονται να προβούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι ειδικευόμενοι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες που έχουν κάνει από το Νοέμβριο του 2007 έως τον Φεβρουάριο του 2008.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τραγική και απαράδεκτη την κατάσταση να μην τους καταβάλλονται τα ποσά των εφημεριών, οι οποίες έχουν εκτελεστεί κανονικά από τους ειδικευόμενους.

Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω θέσει το ζήτημα της παρατεταμένης καθυστέρησης της καταβολής των εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Επειδή αναμένεται να προκύψουν προβλήματα από τις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων, τις συνέπειες των οποίων θα υποστούν οι νοσηλευόμενοι και ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που θα μεταβαίνει από την ερχόμενη βδομάδα στο Βενιζέλειο για εξετάσεις,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

1) Πότε πρόκειται να καταβληθούν τα χρηματικά ποσά των εφημεριών του χρονικού διαστήματος από το Νοέμβριο του 2007 έως τον Φεβρουάριο του 2008 στους ειδικευόμενους γιατρούς του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

2) Με ποια μέτρα προτίθεται να διασφαλίσει την έγκυρη καταβολή των εφημεριών που δικαιούνται οι ειδικευόμενοι γιατροί, προκειμένου να εξασφαλίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα και η απρόσκοπτη συνέχιση του λειτουργήματος που επιτελούν.


Ο Ερωτών Βουλευτής


Μανόλης Σοφ. Στρατάκης