Μα είναι με τα συγκαλά τους; «Δεν θα πρέπει να μας προβληματίζουν οι θάνατοι» δηλώνει η Μίνα Γκάγκα!

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση της Μίνας Γκάγκα κατά την χθεσινή ενημέρωση του υπουργειου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, δήλωση που αφορούσε στον υψηλό αριθμό θανάτων από covid στη χώρα μας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε:  «Κάθε χρόνο έχουμε θανάτους από γρίπη και θυμόσαστε με τον αείμνηστο Σκλαβενίτη ότι ένας άνθρωπος 50+ χρόνων κατέληξε από γρίπη. Άρα, οι θάνατοι από λοιμώξεις είναι κάτι που βλέπουμε. Οι θάνατοι από ιώσεις είναι κάτι που βλέπουμε, ακόμη και για κάτι τόσο κοινό όσο η γρίπη και το κρυολόγημα.. Άρα, δεν νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίζει αυτό”.

Τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μέσω ανάρτησής του.

Ο κ. Ηλιόπουλος  παραθέτει τα στοιχεία για τις απώλειες ασθενών από κορονοϊό, καθώς τις τελευταίες πέντε ημέρες καταγράφηκαν 500 θάνατοι.

«Με 500 απώλειες μέσα σε πέντε μέρες η κ. Γκάγκα υποστηρίζει ότι “δεν πρέπει να μας προβληματίζουν οι θάνατοι”. Μας προτρέπει να “κάνουμε υπομονή” και υπόσχεται ξανά ένα κανονικό Πάσχα.
Η χώρα βρίσκεται δυο φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με τον θάνατο. Αυτό που χρειάζεται δεν είναι υπομονή, αλλά ενίσχυση του ΕΣΥ και πολιτική αλλαγή», σχολίασε στην ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.